Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Aardbevingsbestendig ontwerpen, module 4

Op woensdag 5 april organiseert Bouwen met Staal de tweede van drie middag-avonden over Aardbevingsbestendig ontwerpen. Deze vierde module in de avond behandelt de infrastructuur.

« terug naar Aardbevingsbestendig ontwerpen, middag-avondmodules Meld je aan voor deze cursus

Inhoud module 4

In vier lezingen worden even zoveel aspecten van aardbevingsbestendig ontwerpen van infrastructuur behandeld.

Programma avond 5 april 2017

17.30

Eventueel avondeten

Voor cursisten die zowel de middag- als de avondmodule bijwonen

18.00

Ontvangst met koffie en thee

Voor cursisten die uitsluitend de avondmodule bijwonen

18.30

Welkomstwoord en introductie

Ralph Hamerlinck (Bouwen met Staal)

18.35

Module 4a:
Schade-acceptatiecriteria bij bestaande en nieuwe infraprojecten
Een methodologie voor het beoordelen van infrastructuur, ontwikkeld door subgroep 2 van TC13-werkgroep 4, wordt gepresenteerd en toegelicht aan de hand van enkele voorbeelden.

Herke Stuit (Movares) en Elian Vlijm (Witteveen+Bos)

19.00

Module 4b:
Ontwerpen van paalfunderingen (o.a. schoorpalen)
Een door subgroep 1 van TC13-werkgroep 4 geanalyseerd ontwerp van een landhoofd met schoorpalen wordt gepresenteerd. Daarnaast het ontwerp van de paalfundering in enkele recente projecten.

Dirk Jan Peters (RHDHV)

19.30

Koffiepauze

 

20.00

Module 4c:
Experience from abroad: damage, bridge bearings, lock gates, hydrodynamic behaviour
Harris Bouras presenteert de binnen subgroep 3 van WG 4 verworven kennis uit het buitenland (Panama sluizen; betonnen bruggen) en toont het reeds verzette werk, o.a. op het gebied van beweegbare bruggen en schades aan betonnen bruggen.

Harris Bouras (Iv-Infra)

20.30

Module 4b:
Evaluation of performance of analytical and numerical methods to account for liquefaction effects on the seismic response of anchored quay walls
Verweking geïnduceerd door aardbevingen heeft in potentie verwoestende invloed op de aarbevingsbestendigheid van verankerde kademuren. Mitigerende maatregelen zijn echter typisch kostbaar en tevens moeilijk te implementeren in bestaande constructies. Om deze redenen zijn tools die potentiële verwekings geïnduceerde effecten op kademuren kunnen voorspellen waardevol voor ontwerpdoeleinden. In dit onderzoek zijn de prestaties van de Mononobe-Okabe methoden en het PLAXIS eindige elementen model met het UBC3D-PLM constitutieve grondmodel onderzocht, waarbij een calibratie procedure is ontwikkeld om met verhoogde effectieve spanningen en initiële schuifspanningen in het UBC3D-PLM model om te gaan.

Willem van Elsäcker (Witteveen+Bos)

21.00

Einde

 

Bestemd voor

Bouwtechniek Academie Raadgevende ingenieurs, constructief ontwerpers, constructeurs en toezichthouders (ambtenaren bouwtoezicht en private bouwplantoetsers). Ook interessant voor technisch ingestelde architecten, bouwkundigen, bouwkundig tekenaars, aannemers, staalbouwers, leveranciers van bouwproducten en docenten.

Niveau

MBO+, HBO en TU

Kenniseenheden

T.b.v. Constructeursregister: 2 KE/PE-punt per module. 12 KE/PE-punten als u alle 6 modules volgt.

Als u bij het Constructeursregister de punten voor permanente educatie online invult via Mijn CR, kunt u op de lijst met activiteiten de modules Aardbevingsbestendig ontwerpen aanvinken. Bij toetsing van het aantal studiepunten wordt dit door de toetsingscommissie gecheckt aan de hand van de deelnemerslijst. Het Constructeursregister wordt beheerd door Bouwen met Staal en de Betonvereniging. Deelnemers ontvangen uitsluitend op aanvraag een bewijs van deelname.

Tijdsduur

1 avond van 18.00 u. tot 21.00 u. met (als u de gehele middag-avondmodule bijwoont) een eenvoudige maaltijd.

Waar en wanneer

MovaresWoensdag 5 april 2017
Movares
Daalseplein 100
3511 SX Utrecht
www.movares.nl
Routebeschrijving
 

Kosten en studiemateriaal

€ 275 voor bedrijfsleden vereniging BmS; € 315 voor overige belangstellenden. Prijzen zijn exclusief BTW. De cursus is inclusief syllabus met presentaties van module en literatuur zoals vaktijdschrift Bouwen met Staal nr. 255. De prijs is ook inclusief catering.

Als u één of meerdere afzonderlijke modules volgt, is de prijs af te lezen uit onderstaande tabel. De prijzen zijn zo opgebouwd, dat u korting ontvangt als u meerdere modules volgt.

 

1 module

2 modules

3 modules

4 modules

5 modules

6 modules

bedrijfsleden

€ 275

€ 525

€ 750

€ 955

€ 1.135

€ 1.295

niet-bedrijfsleden

€ 315

€ 605

€ 865

€ 1.100

€ 1.310

€ 1.495

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button bovenaan op deze pagina. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een deelnamebevestiging. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.
Aanmelden voor de gehele cursus, dat wil zeggen alle zes middag-avondmodules, kunt u doen door op de aanmeldbutton te klikken op deze pagina.

OndergrondOnderwerpen overige modules

Kijkt u aub. op de afzonderlijke pagina's van de modules (door op het onderwerp te klikken) voor meer informatie over het programma.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Mic Barendsz, Bouwen met Staal, tel. 088 3531212. Of schrijf een email naar mic@bouwenmetstaal.nl.