omslag Lexicon (cd)

Lexicon (cd)

Lexicon (cd). Technical terms used in steel construction, ECCS/ESDEP, Brussel 2002 (versie 1.1).

 

vaste prijs: € 89,00     bedrijfsleden BmS: € 77,50


Het 'Lexicon' bevat zo'n 4000 technische termen op het gebied van staalconstructies en verwante vakgebieden, zoals het constructief ontwerpen. Het is gemaakt voor (technisch) vertalers, tolken en docenten en studenten in het technisch onderwijs.
Met het lexicon zijn Nederlandse termen rechtstreeks te vertalen naar acht verschillende buitenlandse talen. Een buitenlandse term vertalen naar het Nederlands en de andere buitenlandse talen kan eveneens. Vertaalde termen zijn eenvoudig te kopiëren naar een ander document. Daarnaast is het mogelijk om termen en talen aan de databse toe te voegen.
Het lexicon bevat de volgende negen talen: Duits, Engels (met Amerikaanse specificaties), Fins, Frans (met Belgische en Zwitserse termen), Italiaans, Nederlands (met Vlaamse termen), Portugees, Spaans en Zweeds.

Definities en verklarende tekeningen zijn niet opgenomen. Daarom moet de gebruiker enige kennis hebben van de bouwtechniek. Daarnaast zijn benodigd: minimaal Windows 95/NT en een IBM-pc compatible computer met een 486SX-processor, 12MB intern geheugen en een SGVA standaard grafische kaart of compatibel.