Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

App Staalprofielen 2.0 ook voor Android

De Bouwen met Staal-app ‘Staalprofielen’ is vernieuwd en nu ook geschikt voor Android.

« terug naar Nieuws
App Staalprofielen 2.0 ook voor Android

De nieuwe editie  van ‘Staalprofielen’, de gratis app voor tablets en mobiele telefoons, werd vorige week gelanceerd. Nieuw in versie 2.0 is de mogelijkheid zelf een bestellijst in te vullen en te sturen naar een van de leveranciers, vermeld onder de tab ‘staalhandel’.

Daarnaast is de nieuwe versie nu ook geschikt voor toestellen die draaien onder Android (3.0 of hoger). De app voor Android is gratis te installeren via Google Play (na zoeken op ‘staalprofielen’).
Gebruikers van Apple-apparaten (i-Phone, i-Pad en i-Pod touch) met iOS 7.0 of hoger als besturingsprogramma kunnen hun versie 2.0 ophalen in de App Store, al of niet ter vervanging van versie 1.1 van oktober 2013.

De app Staalprofielen is in opdracht van Bouwen met Staal ontwikkeld door Komdex Software. Met de app kunnen ontwerpers, constructeurs, werkvoorbereiders en (staal)bouwers op elk gewenst moment keuzes maken uit een ruim assortiment van alle courante staalprofielen voor de bouw, waaronder balkstaal (H-, I- en U-profielen), stafstaal (massief plat/rond/vierkant, hoekprofielen en T-profielen) , stripstaal, buizen (rond, vierkant en rechthoekig) en betonstaal (staven).
Bij elk profiel worden de belangrijkste technische gegevens en beschikbare staalsoorten en afmetingen verstrekt. Deze gegevens zijn afkomstig uit de Wegwijzer Constructiestaal. Dit zakboekje (uitgave 2013) biedt aanvullende ontwerpinformatie, onder meer in de vorm van draagkrachtgrafieken.

Alle profielen zijn doorgaans direct uit voorraad leverbaar door staalhandelsbedrijven die zijn aangesloten bij de Staalfederatie. (Bouwen met Staal, 26 augustus 2014)