Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Brunel Award spot trend: modulair station

Behalve dat station Rotterdam Centraal als overall winnaar werd uitgeroepen, leverde de Brunel Award 2014 nog veel meer moois op.

« terug naar Nieuws
Brunel Award spot trend: modulair station

In de categorie kleine stationsgebouwen werd namelijk het La Haye Station in Frankrijk gelauwerd, dat voorbeeldig past in de trend van nieuwe prototypes van kleine, modulaire stationsgebouwen waarbij de onbemande stations met minimaal programma vaak zijn uitgerust met hoogwaardige techniek, op gebied van duurzaamheid of communicatie (live-videoverbinding). De jury van de Brunel Award signaleert de ontwikkeling met interesse, maar tekent aan nog geen excellente oplossingen op ontwerpniveau te hebben gezien. De uitzondering op de regel is het ‘eco-shelter’ La Haye Fouassière. Het modulair opgebouwde station met minimale footprint voorziet zichzelf van energie en oogst waardering door zijn elegantie en heldere opzet.

Voor de volledige catalogus van de twaalfde uitreiking van de Brunel Awards, 15 oktober in de Zuiderkerk in Amsterdam en georganiseerd door NS en Prorail, klik hier voor een low-res pdf. De jury beoordeelt de projecten (in vier categorieën) op esthetische kwaliteit, oriëntering van gebruikers en duurzaamheid, maar heeft ook oog voor ontwikkelingen, processen en toepassingen, en durft daarbij vraagtekens te plaatsen.  (Bouwen met Staal, 20 oktober 2014)