Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Engineering award voor Markthal

Voor de engineering van de Markthal is Royal HaskoningDHV uitgeroepen tot winnaar in de categorie Speciale Projecten van ‘The Art of Structural Design’.

« terug naar Nieuws
Engineering award voor Markthal

Dit gebeurde vorige week bij de bekendmaking van deze internationale wedstrijd voor ontwerpers van bouwkundige en civiele constructies, voor negende keer gehouden en als altijd georganiseerd door softwareleveranciers SCIA en Allplan. Met de competitie willen zij ‘unieke constructies en innovatieve realisaties van ‘s werelds beste ingenieurs in de kijker zetten'.

Een onafhankelijke internationale jury met negen experts, onder hen de Nederlander Simon Wijte, bekeek 134 projecten, verspreid over de 4 continenten. De winnaars van deze editie werden geselecteerd binnen vier categorieën en beoordeeld op originaliteit van het project, complexiteit en innovatief gebruik van de software.

Ook werd de ‘Speciale BIM Prijs van de Jury’ uitgereikt, waarbij de geavanceerde implementatie van BIM en interoperabiliteit werden beloond. Voorts konden gebruikers hun stem uitbrengen voor de ‘Prijs van het Publiek’.

De winnaars zijn:

Gebouwen (Cat. 1): Pell Frischmann / Blavatnik Overheidsschool - Oxford (UK)

Civiele Constructies (Cat 2): BAS bvba / Voetgangersbrug - Wenduine (BE)

Industriële Gebouwen & Installaties (Cat. 3): BG Ingénieurs Conseils / Nant de Drance - Chamonix (CH)

Speciale Projecten (Cat. 4): Royal HaskoningDHV / Markthal - Rotterdam (NL)

Speciale BIM Prijs van de Jury Building s.r.o / Modern Kantoorgebouw - Praag (CZ)

Prijs van het Publiek: Aecom / Serpentine Gallery - Londen (UK)

Klik hier voor meer informatie.

De kabelnetgevel en de sublimatie print van de Markthal zijn behandeld in het juni-nummer (245) van het vakblad Bouwen met Staal.