Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Marktswitch Mercon niet zonder pijn

Naar verluidt zullen 20 werknemers hun baan verliezen bij het Gorinchemse Mercon.

« terug naar Nieuws
Marktswitch Mercon niet zonder pijn

Dit meldt DeStadGorinchem.nl.  Na een radiostilte liet Mercon vorige week weten zich uit de bouw te willen terugtrekken om zich volledig te gaan concentreren op onderhoud en nieuwbouw van opslagtanks op terminals en raffinaderijen. De lopende projecten op het gebied van Infrastructuur en offshore zullen worden voltooid.



Bij het staalconstructiebedrijf werken 277 mensen. De Mercon Holding bestaat uit twee werkmaatschappijen, Mercon Steel Structures (178 werknemers) en Mercon Montage (99 werknemers). Mercon Steel Structures, opgebouwd uit van het vroegere De Vries Robbé en Nederhorst Staal Constructie, zal waarschijnlijk het hardst worden getroffen. Het precieze aantal arbeidsplaatsen dat op de tocht staat, wordt eind oktober bekend.

Mercon is al geruime tijd bezig haar opslagtank gerelateerde activiteiten verder uit te bouwen en minder afhankelijk te worden van de offshore- en infra activiteiten. 
In een persbericht liet de directie vrijdag weten: ’Door deze strategische herpositionering ontstaat een duurzaam rendabele bedrijfssituatie, welke de basis moet vormen voor de toekomst van Mercon. Mercon is in nauw overleg met de Ondernemingsraad en Vakbond over de personele gevolgen van deze transformatie. 

Vanwege de positieve vooruitzichten voor de tankopslag activiteiten is de verwachting dat van de huidige  medewerkers van Mercon Steel Structures B.V. die momenteel betrokken zijn bij de af te bouwen activiteiten een grote meerderheid zal worden ingezet voor de tankopslag activiteiten en het verlies aan arbeidsplaatsen daardoor beperkt blijft. Directie en aandeelhouders van Mercon betreuren het verlies aan arbeidsplaatsen met name voor de betreffende medewerkers. 

Met dit besluit positioneert Mercon zich als  onderhoudspartner voor de tankopslag industrie.’