Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Martijn Houweling en Dirk Nederlof winnen staalSCHOOLprijs Albeda College 2016

Tijdens de diploma-uitreiking van de opleiding Bouwkunde van het Albeda College in Schiedam is de eerste editie van de staalSCHOOLprijs uitgereikt. Deze prijs is door Bouwen met Staal in het leven geroepen om studenten van het MBO te waarderen, die zich tijdens hun afstuderen hebben verdiept in de mogelijkheden van bouwmateriaal staal.

« terug naar Nieuws

Winnaar van de eerste prijs is Martijn Houweling (2e van links), die een veelomvattend plan voor een sportcomplex heeft uitgewerkt van ontwerp- tot uitvoeringsniveau. De jury prees zijn doordachte en realistische gebruik van krommingen in de daken en gevels om het ontwerp te verbijzonderen.
Dirk Nederlof (2e van rechts) is de winnaar van de tweede prijs met een hotel in Delft. Met een mengeling van klassieke en moderne motieven sloot de ontwerper subtiel aan op de architectuur van de oude binnenstad. De keuze voor een staalconstructie is een pragmatische: het staalskelet biedt een hoge mate van ontwerpvrijheid en flexibiliteit.
De derde genomineerde is Dylan Schouten (uiterst rechts). In zijn eentje maakte hij een architectonisch ontwerp voor de nieuwbouw van een middelbare school op Rotterdam-Zuid en werkte dit uit tot op uitvoeringsniveau. Samen staan zij model voor de afstudeerders aan deze opleiding. Door aan alle aspecten van ontwerp en uitvoering te ruiken, leidt het Albeda College studenten op die zondermeer een aanwinst zijn als werkvoorbereider of (hoofd)uitvoerder in de bouw. Daarnaast hebben de studenten een goede basis om door te stromen naar het hoger onderwijs of verder.
De staalSCHOOLprijs is een eerste aanzet tot mogelijke uitbreiding van de studentenSTAALprijs met een categorie MBO. Tot nu toe was de studentenSTAALprijs uitsluitend toegankelijk voor afstudeerders van hogescholen en universiteiten.
De drie genomineerde studenten hebben op eind juni hun projecten gepresenteeerd aan een driekoppige jury. Deze bestond uit Dick de Gunst (Hans van Heeswijk Architecten, Amsterdam, tevens juryvoorzitter studentenSTAALprijs 2016), Milton Babel (docent Albeda College) en Mic Barendsz (Bouwen met Staal). Kijk hier voor meer informatie over de studentenSTAALprijs.