Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Mkb-innovatieregeling 19 mei open

MKB-bedrijven in topsectoren kunnen vanaf 19 mei gebruik maken van de nieuwe MIT-regeling (Mkb Innovatiestimulering in de Topsectoren).

« terug naar Nieuws

Dit heeft het ministerie van Economische Zaken gisteren bekend gemaakt. Dit jaar komt via de regeling ruim 50 miljoen euro beschikbaar om innovatie in het mkb binnen de topsectoren te bevorderen. Op 19 mei wordt de MIT-regeling opengesteld bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Met de MIT-regeling ‘worden instrumenten beschikbaar gesteld om innovatie te stimuleren’. Hiermee wil de topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM) ervoor zorgen dat de activiteiten van het innovatieve mkb nog beter aansluiten op de HTSM-innovatieagenda en in het bijzonder op de zeventien ‘roadmaps’.


‘Met behulp van de kennisvouchers wordt de drempel naar samenwerking met kennisinstellingen verlaagd’, aldus Amandus Lundqvis van de topsector HTSM in een persbericht. ‘Hierdoor kan het mkb eenvoudig van deze kennis gebruikmaken en wordt samenwerking gestimuleerd.  Ook kunnen dit jaar haalbaarheidsonderzoeken financieel worden ondersteund. Verder is het weer mogelijk om financiering te krijgen voor het gezamenlijk uitvoeren van industrieel onderzoek in een privaat-private samenwerking. Dit is nog aantrekkelijker gemaakt door maximaal 200.000 euro per project beschikbaar te stellen. De ingediende R&D-samenwerkingsprojecten worden beoordeeld aan de hand van criteria, zodat de meest excellente voorstellen worden beloond. Ik roep bedrijven op om nu al plannen te maken.”