Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Offshore windindustrie breekt record

In de eerste helft van dit jaar heeft de Europese offshore windindustrie meer capaciteit opgeleverd dan ooit eerder in een heel jaar.

« terug naar Nieuws

Reden is onder meer dat meerdere projecten in die periode gereed zijn gekomen en dat sprake is van een groei in het plaatsen van grotere turbines, en dus capaciteit. Duitsland is koploper, gevolgd door achtereenvolgens Groot-Brittannië en Nederland.

Klik hier voor een persbericht.

Verschillende Nederlandse ingenieursbureaus en staalconstructiebedrijven varen wel bij de groeispurt die windenergie op zee maakt. Zo leverde Hillebrand de Pile Gripper Tool met bijbehorend HSD systeem; een tool om een monopile vanaf installatieschip Pacific Orca op zee te plaatsen. Dit in opdracht van Bilfinger Marine & Offshore Systems in Hamburg. De gripper heeft een lengte van 32 m en een gewicht van ongeveer 200.000 kg. Oostingh Staalbouw in Katwijk leverde de benodigde leuningen, ladders, consoles, diverse platforms en de davit kranen voor de funderingen van de 48 windturbines van windpark Westermeerwind bij Urk. Behalve bij het ontwerp en de bouw van installatieschepen wordt ook Nederlandse expertise ingezet bij de bouw van transformatorstations.