Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Samenwerking voor windturbine

Elf bedrijven en kennisinstituten gaan samen een innovatieprogramma opzetten gekoppeld aan de ontwikkeling van de Dutch Windwheel.

« terug naar Nieuws
Samenwerking voor windturbine

De 174 m hoge windturbine die in Rotterdam moet verrijzen, werd onlangs opgenomen in een programma om kansrijke technische en technologische innovaties te ontwikkelen en te combineren. Het gaat daarbij om innovaties op het snijvlak van water, energie, technologie en bouwtechniek.

AM en Koninklijke BAM Groep, Deltares, Dura Vermeer, ECN, Eneco, InnovationQuarter, Mammoet, SPIE, TNO en de Windwheel Corporation hebben daartoe op 14 januari afspraken gemaakt. Onder het motto ‘building the next economy today’ willen de organisaties samen werken aan de transitie naar een schone, digitale economie met gebruikmaking van technologische innovaties. De samenwerkende organisaties willen de innovaties benutten in de Dutch Windwheel en daarop vooruitlopend al testen en toepassen.

Het ontwerp voor de Dutch Windwheel werd vorig april gepresenteerd en lijkt hiermee een stap dichterbij gekomen. Dat het concept niet de naam Windmill draagt, is uiteraard omdat in het ontwerp geen 'wieken' zijn opgenomen en, allicht, omdat een vermaard pugilist uit de stad Rotterdam al met die naam aan de haal ging.