Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Toename staalverbruik verwacht

Het wereldwijde staalverbruik zal in de komende vijf jaar groeien met 2.16%.

« terug naar Nieuws

Dit verwacht marktonderzoekbureau ReportBuyer dat vanaf begin deze maand een onderzoek aanbiedt naar het staalverbruik wereldwijd, uitgesplitst naar regio’s, staalverbruikende sectoren/eindgebruikers en afname van de verschillende typen staal.

De groei wordt toegeschreven aan vraag uit de automotive-sector en de bouw, en het simpele gegeven dat voor veel staaltoepassingen geen alternatieve materialen beschikbaar zijn.

Zoals te wachten is het staalverbruik het grootst in het Aziatisch-Pacific werelddeel. Dit zou komen door de bereidheid te investeren in kapitaalintensieve projecten in combinatie met de aanwezigheid van technische expertise.

Verwacht wordt dat de bouwsector als segment voor eindgebruikers de wereldwijde markt zal domineren tussen 2015-‘20, en als consequentie daarvan de vraag naar lange producten.

Behalve de verwachte vraag naar type producten identificeert het onderzoeksbureau ook marktrisico’s, -kansen, -uitdagingen en -katalysatoren. Hier een korte samenvatting op Marketwatch.