Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Mini-symposium Slimme gevels

Tijdens Slimme Gevels nemen gevelproducenten PHYSEE en AGC alsmede bouwfysisch adviesbureau DGMR en architectenbureau cepezed u mee in recente productontwikkelingen en toepassingen van gevels en gevelonderdelen.

« terug naar Agenda

Op het mini-symposium van Booosting geeft PHYSEE onder meer inzicht in de werking van energieopwekkende ramen waarin sensortechniek is verwerkt waardoor gevels dynamisch worden. Zo is het mogelijk om bouwfysische en energetische functies zoals zonwering, verlichting en ventilatie te koppelen met de gevel, met de nodige energiebesparingen van dien.

AGC Glass belicht haar productontwikkelingen die verbetering van de CO2-balans in het vooruitzicht stellen. Van vacuümglas tot integratie van elektronica in de glasgevel.

Esther Hebly van DGMR gaat in op de relatie van de gevel met slimme gebouwen en een beter binnenmilieu. Namens cepezed vergelijkt Joost Heijnis de adaptieve gevel met een vierseizoensdekbed dat zich aan alle jaargetijden kan aanpassen.

PHYSEE, gevestigd aan de Van Mourik Broekmanweg 4 in Delft, fungeert als gastheer. Het inleidingenprogramma wordt ingeleid met een rondleiding door de PHYSEE-productfaciliteiten.

Het aantal deelnameplaatsen is beperkt. Ga daarom snel naar booosting.nl voor deelname-info, programma en aanmelden.

  • Foto: bedrijfsgebouw Oldelft Ultrasound, Delft. De verticale lamellen op de vier glasgevels gaan hinderlijke lichtinstraling tegen en fungeren tegelijkertijd als drager van klimplanten en vogelnestkasten (© architectenbureau cepezed).