Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Seminar Breedplaatvloeren

De actuele problematiek rond de bezwijklast van breedplaatvloeren is de opmaat voor het Seminar Breedplaatvloeren, woensdag 18 september a.s. in het BOVAGhuis in Bunnik.

« terug naar Agenda

Tijdens het seminar wordt onder meer een stappenplan uit de doeken gedaan waarmee constructies met breedplaatvloeren kunnen worden beoordeeld. Dit plan dient als instrument bij de (her)beoordeling waartoe het ministerie van Binnenlandse Zaken de eigenaren van gebouwen heeft opgeroepen via een brief aan de Nederlandse gemeenten. Een nadere verplichting tot onderzoek wordt opgenomen in het Bouwbesluit.

Het stappenplan is het product van uitgebreid onderzoek naar de breedplaatvloerenproblematiek dat onlangs is afgerond. De Tweede Kamer is van de onderzoeksresultaten in kennis gesteld.

Tijdens het seminar geeft prof. Simon Wijte (Adviesbureau Hageman / TU Eindhoven) inzicht in de onderzoeksresultaten en de gevolgen voor de rekenregels. Het stappenplan wordt toegelicht door Rudi Roijakkers (technisch directeur ABT).

Ook op het programma staan de verschillende versterkingsmethoden, mogelijkheden tot proefbelasten en de juridische aspecten.