Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Case study session Support Support

Dinsdag 5 februari organiseert studievereniging Support van de TU Eindhoven een case study avond voor hun studiereis naar Nepal. Via Bouwen met Staal, als sponsor van deze studiereis, zijn leden uitgenodigd om mee te denken over de technische innovaties en hands-on ervaringen die de studenten kunnen doorvoeren.

« terug naar Agenda

Datum dinsdag 5 februari 2019

Duur 17:00–20:30 uur

Locatie TU/e Eindhoven - Vertigo-gebouw, Den Dolech 2, 5612 AZ Eindhoven

Doelgroepen vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven met interesse of ervaring in bouwen en uitvoeren in ontwikkelingslanden

Organisatie studievereniging Support van de TU Eindhoven i.s.m. Bouwen met Staal

Voor nadere inlichtingen Mic Barendsz, mic@bouwenmetstaal.nl, tel. (088) 353 12 12 en Myrthe Coppens (Support)

Deelname is gratis.

Aanmelden kan via de aanmeldbutton rechtsboven op deze pagina. Na aanmelding ontvangt u van Bouwen met Staal op uw e-mailadres een deelnamebevestiging.

Reisinfo en parkeren De bijeenkomst vindt plaats in het Vertigo-gebouw op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven, waar de faculteit Bouwkunde is gevestigd. Een routebeschrijving via diverse modaliteiten naar de TU/e-campus vindt u hier. Een plattegrond van de TU/e-campus met daarop de exacte ligging van het Vertigo-gebouw hier.

Achtergrond Met SUPport support zullen met een groep van 20 studenten twee weken afreizen naar een kleine community in Nepal. Hier zullen we letterlijk een steentje gaan bijdragen en tevens uitvoeringstechniek en bouwtechniek promoten binnen de opleiding. SUPport support maakt zich sterk voor de vertegenwoordiging van de disciplines bouwtechniek en uitvoeringstechniek binnen de opleiding Bouwkunde (bachelor Architecture, Urbanism & Building en de master Architecture, Building & Planning) aan de Technische Universiteit Eindhoven. Deze disciplines zijn momenteel onderbelicht.
Tijdens de reis zullen we biogastoiletten bouwen van een innovatieve opblaasbare constructie en zullen helpen met de opbouw van een community center. Voorafgaand aan de reis zullen de deelnemers aan een aantal casestudyavonden deelnemen om voorbereid naar Nepal af te reizen, hierbij zal centraal staan de bouw van de biogastoiletten en mogelijke verbeteringen aan het community. Tijdens een van deze avonden willen we een interactieve wisselwerking aangaan met het bedrijfsleven.
Tijdens deze avond heeft u de mogelijkheid om uw organisatie voor te stellen, hierna zullen de studenten hun bevindingen tot nu toe presenteren. Hier aansluitend zal een gezamelijke brainstormsessie van start gaan in kleinere groepen. Door het uitwisselen van kennis tussen studenten en bedrijven kan het project naar een hoger niveua worden getild en biedt het studenten een kijkje in het bedrijfsleven.

Programma

Meer informatie over het programma vindt u hier.