Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Aardbevingsbestendig ontwerpen, module 4 (2018)

Op woensdag 24 januari 2018 organiseert Bouwen met Staal de tweede van drie middag-avonden over Aardbevingsbestendig ontwerpen. Deze module in de avond behandelt een vierlaags kantoor vanuit de optiek van de detailengineer.

« terug naar Aardbevingsbestendig ontwerpen, middag-avondmodules 2018 Meld je aan voor deze cursus

Inhoud module 4

Cock Dol (C.A. Dol Bouwkundig Constructeur) en Marcel van Odenhoven (Adviesburo Van Odenhoven) verzorgen een inleiding in de problematiek van het aardbevingsbestendig detailontwerpen van verdiepinggebouwen. Uitgaande van het vierlaagse kantoorgebouw uit module 1 wordt een rekenvoorbeeld uitgewerkt. Aspecten die aan de orde komen, zijn:

  • basisoverweging van het ontwerp van de verbindingen
  • interactie met de hoofdengineering
  • detailuitwerking van enkele verbindingen tussen dissipatieve elementen

Programma avond 24 januari 2018

17.30

Eventueel avondeten

Voor cursisten die zowel de middag- als de avondmodule bijwonen

18.00

Ontvangst met koffie en thee

Voor cursisten die uitsluitend de avondmodule bijwonen

18.30

Welkomstwoord en introductie

Mic Barendsz (Bouwen met Staal)

18.35

Module 4:
Vierlaags kantoor (detailengineering)
Rekenvoorbeelden van stalen verbindingen tussen dissipatieve elementen. De rekenvoorbeelden borduren voort op het rekenvoorbeeld van het vierlaagse kantoor, dat 's middags aan de orde komt. Het rekenvoorbeeld is een verdere uitwerking van het voorbeeld tijdens de workshop. De opgave is volledig nieuw.

Cock Dol (C.A. Dol Bouwkundig Constructeur) en Marcel van Odenhoven (Adviesburo Van Odenhoven)

21.00

Einde

 

Bestemd voor

Bouwtechniek Academie Raadgevende ingenieurs, constructief ontwerpers, constructeurs en toezichthouders (ambtenaren bouwtoezicht en private bouwplantoetsers). Ook interessant voor technisch ingestelde architecten, bouwkundigen, bouwkundig tekenaars, aannemers, staalbouwers, leveranciers van bouwproducten en docenten.

Niveau

MBO+, HBO en TU

Kenniseenheden

T.b.v. Constructeursregister: 2 KE/PE-punt per module. 12 KE/PE-punten als u alle 6 modules volgt.

Als u bij het Constructeursregister de punten voor permanente educatie online invult via Mijn CR, kunt u op de lijst met activiteiten de modules Aardbevingsbestendig ontwerpen aanvinken. Bij toetsing van het aantal studiepunten wordt dit door de toetsingscommissie gecheckt aan de hand van de deelnemerslijst. Het Constructeursregister wordt beheerd door Bouwen met Staal en de Betonvereniging. Deelnemers ontvangen uitsluitend op aanvraag een bewijs van deelname.

Tijdsduur

1 avond van 18.00 u. tot 21.00 u. met (als u de gehele middag-avondmodule bijwoont) een eenvoudige maaltijd.

Waar en wanneer

MovaresWoensdag 24 januari 2018
BCN Utrecht
Daltonlaan 100
3584 BJ Utrecht
Routebeschrijving

Kosten en studiemateriaal

Voor deze ene module: € 275 voor bedrijfsleden vereniging BmS; € 315 voor overige belangstellenden. Prijzen zijn exclusief BTW. De cursus is inclusief syllabus met presentatie en/of uitgewerkt rekenvoorbeeld van de module en literatuur zoals vaktijdschrift Bouwen met Staal nr. 255. De prijs is ook inclusief catering.

Als u één of meerdere afzonderlijke modules volgt, is de prijs af te lezen uit onderstaande tabel. De prijzen zijn zo opgebouwd, dat u korting ontvangt als u meerdere modules volgt.

 

1 module

2 modules

3 modules

4 modules

5 modules

6 modules

bedrijfsleden

€ 275

€ 525

€ 750

€ 955

€ 1.135

€ 1.295

niet-bedrijfsleden

€ 315

€ 605

€ 865

€ 1.100

€ 1.310

€ 1.495

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button bovenaan op deze pagina. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een deelnamebevestiging. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.
Aanmelden voor de gehele cursus, dat wil zeggen alle zes middag-avondmodules, kunt u doen door op de aanmeldbutton te klikken op deze pagina.

OndergrondOnderwerpen overige modules

Kijkt u aub. op de afzonderlijke pagina's van de modules (door op het onderwerp te klikken) voor meer informatie over het programma.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Mic Barendsz, Bouwen met Staal, tel. 088 3531212. Of schrijf een email naar mic@bouwenmetstaal.nl.