Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Dynamica van gebouwen (online) Spoor

Introductie tot de trililngsproblematiek waarbij theorie en praktijk hand in hand gaan. De voorbeelden komen uit de adviespraktijk van de docenten. Module 4 met docent Arnold Koopman gaat over spoortrillingen.

« terug naar Cursussen Meld je aan voor deze cursus

Inhoud module 4 Spoortrillingen

Donderdag 22 april verzorgt Arnold Koopman (Tycho Technology) de vierde module met het onderwerp 'effect van spoortrillingen'. Na een inleiding tot de fysica van spoortrillingen, wordt er stilgestaan bij de effecten op gebouwen en bouwwerken en op de wet- en regelgeving. Tijdens het tweede deel van deze module komen meetmethodes en rekenmethodes aan bod met tips & tricks voor een aanpak door de constructeur. De les sluit af met een rekenvoorbeeld als casus. 

Afb.: Schuttebusbrug Zwolle, arch. en foto: ipv Delft creatieve ingenieurs.

Programma 

14.45

Ontvangst lobby en check of online alles werkt

 

15.00

Welkomstwoord en introductie en korte voorstelronde

Mic Barendsz (Bouwen met Staal)

15.05

Module 3:
Effect van spoortrillingen
Inleiding tot de problematiek en uitleg van de regelgeving.

Drs. Arnold Koopman (Tycho Technology)

15.25

Oefening spoortrillingen aan de hand van de SBR Trillingsrichtlijn A 'Schade aan bouwwerken'

Drs. Arnold Koopman (Tycho Technology)

16.10

Korte pauze

 

16.20

Huidige aanpak bij projecten. Ontwikkelingen.

Drs. Arnold Koopman (Tycho Technology)

17.15

Gelegenheid tot het stellen van vragen

Drs. Arnold Koopman (Tycho Technology)

17.30

Afsluiting

 

 

Docenten

Docent is: drs. A. (Arnold) Koopman (Tycho Technology)

Afb.: Openbaar vervoer terminal Breda, arch. en foto: Koen van Velsen architecten.

Bestemd voor

Raadgevende ingenieurs, constructief ontwerpers, constructeurs, tekenaar/constructeurs, toezichthouders (medewerkers bouwtoezicht en private bouwplantoetsers). Ook interessant voor technisch ingestelde architecten, docenten Bouwkunde en Civiele Techniek en medewerkers van bouw- en staalconstructiebedrijven.

Niveau

(post-)HBO, TU

Kenniseenheden Constructeursregister

Register-ontwerpers, register-constructeurs en register-toetsers ontvangen per module 2 punten voor permanente educatie of kenniseenheden voor toetsing voor toetreding tot het Constructeursregister. 2 KE/PE-punt per module. 10 KE/PE-punten als u alle 5 modules volgt.

Als u bij het Constructeursregister de punten voor permanente educatie online invult via Mijn CR, kunt u op de lijst met activiteiten de modules Dynamica van gebouwen aanvinken. Bij toetsing van het aantal studiepunten wordt dit door de toetsingscommissie gecheckt aan de hand van de deelnemerslijst.

Tijdsduur

14:45-17:30 uur.

Waar en wanneer

Deze cursus heeft dit jaar in april reeds plaats gevonden. Naar verwachting zal de volgende cursus volgend jaar weer in dezelfde periode van start gaan. Mocht u zich nu al daarvoor aanmelden dan wordt uw aanmelding bewaard en ontvangt u een bericht wanneer nieuwe data/details bekend zijn.

De locatie, online of klassikaal, wordt volgend jaar bepaald.

Kosten en studiemateriaal

Onderstaande prijzen zijn van 2021.
Voor alle vijf modules samen: € 1025 voor bedrijfsleden vereniging BmS; € 1.200 voor overige belangstellenden. Prijzen zijn exclusief BTW. De cursus is inclusief syllabus met cursusmateriaal. Zie onze algemene inschrijvings- en betalingsvoorwaarden.

Als u één of meerdere afzonderlijke modules volgt, is de prijs af te lezen uit onderstaande tabel. De prijzen zijn zo opgebouwd, dat u korting ontvangt als u meerdere modules volgt. Wilt u niet alle modules, maar uitsluitend één of enkele modules volgen? Geef dit dan alstublieft aan in het veld Opmerkingen onderaan het aanmeldformulier.

 

1 module

2 modules

3 modules

4 modules

5 modules

bedrijfsleden

€ 255

€ 485

€ 690

€ 870

€ 1.025

niet-bedrijfsleden

€ 290

€ 555

€ 795

€ 1.010

€ 1.200

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich aanmelden via de 'Meld je aan'-button boven- of onderaan deze pagina. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een automatische notificatie van uw aanmelding. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Op het moment dat er voldoende animo is, zullen de deelnemers een definitieve bevestiging ontvangen met details. De factuur volgt per separate e-mail. Geeft u s.v.p. duidelijk de tenaamstelling van de factuur op alsmede het e-mailadres voor facturatie inclusief een eventueel inkoopnummer. Eventuele overige zaken/vragen kunt u aangeven bij ‘Opmerkingen’.

Organisatie

De cursus wordt georganiseerd door Bouwen met Staal en is opgezet samen met Tycho Technology. Voor meer informatie kunt u terecht bij Mic Barendsz, Bouwen met Staal, tel. 088-3531212. Of schrijf een email naar mic@bouwenmetstaal.nl. De cursus vloeit voort uit een eerdere samenwerking van Bouwen met Staal met Betonvereniging, Centrum Hout en SBRCURnet.