Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Dynamica van gebouwen (online) Vloeren

Introductie tot de trililngsproblematiek waarbij theorie en praktijk hand in hand gaan. De voorbeelden komen uit de adviespraktijk van de docenten.

« terug naar Cursussen Meld je aan voor deze cursus

Inhoud module Vloertrillingen

De tweede week vervolgt Sven Lentzen (Tycho Technology) met de trillingsproblematiek van vloeren. Daarbij wordt de overdrachtsmethode gehanteerd uit de praktijkrichtlijn ‘Trillingen van vloeren door lopen’. Deze heeft een bredere, Europese toepassing gekregen als HIVOSS-richtlijn. Ook wordt inzicht gegeven in de werking van de gratis ontwerptool SoViST.

Foto rechts: Bouwdeel D(emontabel), ontw.: cepezed, foto: Lucas van der Wee
 

Programma 

14.45

Ontvangst lobby en check of meeting-link online werkt

 

15.00

Kort welkomstwoord voor nieuwe deelnemers

Mic Barendsz (Bouwen met Staal)

15.05

Inleiding vloertrillingen

Dr.ir. Sven Lentzen (Tycho Technology)

15.25

Oefening handrekenmethode aan de hand van de SBR-Praktijkrichtlijn 'Trillingen van vloeren door lopen' en HIVOSS-richtlijn

Dr.ir. Sven Lentzen (Tycho Technology)

16.10

Korte pauze

 

16.20

Inleiding vloertrillingen (deel 2) en praktische tips bij het ontwerp

Dr.ir. Sven Lentzen (Tycho Technology)

17.00

Oefening overdrachtsmethode aan de hand van de SBR-Praktijkrichtlijn 'Trillingen van vloeren door lopen'

Dr.ir. Sven Lentzen (Tycho Technology)

17.15

Gelegenheid tot het stellen van vragen

 

17.30

Afsluiting

 

Docenten

Docent is: dr.ir. S.S.K. (Sven) Lentzen (Tycho Technology)

Foto rechts: Huisvesting EMA, ontw.: Rijksvastgoedbedrijf Architecten, MVSA architecten, Fokkema en Partners architecten en OKRA landschapsarchitecten, foto: VBH VOF

Bestemd voor

Raadgevende ingenieurs, constructief ontwerpers, constructeurs, tekenaar/constructeurs, toezichthouders (medewerkers bouwtoezicht en private bouwplantoetsers). Ook interessant voor technisch ingestelde architecten, docenten Bouwkunde en Civiele Techniek en medewerkers van bouw- en staalconstructiebedrijven.

Niveau

(post-)HBO, TU

Kenniseenheden Constructeursregister

Register-ontwerpers, register-constructeurs en register-toetsers ontvangen per module 2 punten voor permanente educatie of kenniseenheden voor toetsing voor toetreding tot het Constructeursregister. 2 KE/PE-punt per module. 10 KE/PE-punten als u alle 5 modules volgt.

Als u bij het Constructeursregister de punten voor permanente educatie online invult via Mijn CR, kunt u op de lijst met activiteiten de modules Dynamica van gebouwen aanvinken. Bij toetsing van het aantal studiepunten wordt dit door de toetsingscommissie gecheckt aan de hand van de deelnemerslijst.

Tijdsduur

14:45 - 17:30 uur.

Waar en wanneer

Deze cursus heeft dit jaar in april reeds plaats gevonden. Naar verwachting zal de volgende cursus volgend jaar weer in dezelfde periode van start gaan. Mocht u zich nu al daarvoor aanmelden dan wordt uw aanmelding bewaard en ontvangt u een bericht wanneer nieuwe data/details bekend zijn.

De locatie, online of klassikaal, wordt volgend jaar bepaald.

Kosten en studiemateriaal

Onderstaande prijzen zijn van 2021.
Voor alle vijf modules samen: € 1025 voor bedrijfsleden vereniging BmS; € 1.200 voor overige belangstellenden. Prijzen zijn exclusief BTW. De cursus is inclusief syllabus met cursusmateriaal. Zie onze algemene inschrijvings- en betalingsvoorwaarden.

Als u één of meerdere afzonderlijke modules volgt, is de prijs af te lezen uit onderstaande tabel. De prijzen zijn zo opgebouwd, dat u korting ontvangt als u meerdere modules volgt. Wilt u niet alle modules, maar uitsluitend één of enkele modules volgen? Geef dit dan alstublieft aan in het veld Opmerkingen onderaan het aanmeldformulier.

 

1 module

2 modules

3 modules

4 modules

5 modules

bedrijfsleden

€ 255

€ 485

€ 690

€ 870

€ 1.025

niet-bedrijfsleden

€ 290

€ 555

€ 795

€ 1.010

€ 1.200

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich aanmelden via de 'Meld je aan'-button boven- of onderaan deze pagina. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een automatische notificatie van uw aanmelding. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Op het moment dat er voldoende animo is, zullen de deelnemers een definitieve bevestiging ontvangen met details. De factuur volgt per separate e-mail. Geeft u s.v.p. duidelijk de tenaamstelling van de factuur op alsmede het e-mailadres voor facturatie inclusief een eventueel inkoopnummer. Eventuele overige zaken/vragen kunt u aangeven bij ‘Opmerkingen’.

Organisatie

De cursus wordt georganiseerd door Bouwen met Staal en is opgezet samen met Tycho Technology. Voor meer informatie kunt u terecht bij Mic Barendsz, Bouwen met Staal, tel. 088-3531212. Of schrijf een email naar mic@bouwenmetstaal.nl. De cursus vloeit voort uit een eerdere samenwerking van Bouwen met Staal met Betonvereniging, Centrum Hout en SBRCURnet.