Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Dynamica van gebouwen (fysiek of online) Wind

Introductie tot de trililngsproblematiek waarbij theorie en praktijk hand in hand gaan. De voorbeelden komen uit de adviespraktijk van de docenten. Dcoent Chris Geurts behandelt de onderwerpen Windtrillingen en demping van hoogbouw.

« terug naar Cursussen Meld je aan voor deze cursus

Inhoud module 3 Windtrillingen en demping van hoogbouw

Op 14 april wordt de dynamica van hoge gebouwen onder windbelasting behandeld. Chris Geurts (TNO) zal aandacht besteden aan de van toepassing zijnde rekenmethoden en de criteria voor de beoordeling van trillingsniveaus. Daarnaast worden methoden behandeld om de demping van hoogbouw te bepalen aan de hand van gemeten data. De cursisten worden aan de hand van een oefening meegenomen in deze methoden.

Afb.: European Patent Office Rijswijk, arch.: Ateliers Jean Nouvel (Parijs) en Dam & Partners Architecten (Amsterdam), foto: Ossip van Duivenbode.

Programma 

14.45

Inloop / Ontvangst lobby en check of de online-link werkt (bij online versie)

 

15.00

Kort welkomstwoord voor nieuwe deelnemers

Mic Barendsz (Bouwen met Staal)

15.05

Demping van hoogbouw
Introductie in dynamica van hoe gebouwen

Dr.ir. Chris Geurts (TNO)

15.25

Oefening demping van hoogbouw

Dr.ir. Chris Geurts (TNO)

16.10

Korte pauze

 

16.20

Demping van hoogbouw
Introductie in dynamica van hoe gebouwen (vervolg)

Ir. Okke Bronkhorst (TNO)

17.00

Oefening: Bepaling van demping uit gemeten tijdsignalen

Ir. Okke Bronkhorst (TNO)

17.15

Bespreking van de oefening en gelegenheid voor vragen

 

17.30

Afsluiting

 

 

Docenten

Docenten zijn: dr.ir. Chris Geurts en ir. Okke Bronkhorst (beiden TNO)

Afb.: Radartoren Maasvlakte, arch.: Syb van Breda & Co architects, foto: Danny Cornelissen.

Bestemd voor

Raadgevende ingenieurs, constructief ontwerpers, constructeurs, tekenaar/constructeurs, toezichthouders (medewerkers bouwtoezicht en private bouwplantoetsers). Ook interessant voor technisch ingestelde architecten, docenten Bouwkunde en Civiele Techniek en medewerkers van bouw- en staalconstructiebedrijven.

Niveau

HBO, WO

Kenniseenheden Constructeursregister

Register-ontwerpers, register-constructeurs en register-toetsers ontvangen per module 2 punten voor permanente educatie of kenniseenheden voor toetsing voor toetreding tot het Constructeursregister. 2 KE/PE-punt per module. 10 KE/PE-punten als u alle 5 modules volgt.

Als u bij het Constructeursregister de punten voor permanente educatie online invult via Mijn CR, kunt u op de lijst met activiteiten de modules Dynamica van gebouwen aanvinken. Bij toetsing van het aantal studiepunten wordt dit door de toetsingscommissie gecheckt aan de hand van de deelnemerslijst.

Tijdsduur

Van 14:45 (inloop) 15:00 tot 17:30 uur.

Waar en wanneer

Datum: 14 april 2022.
Tijd: 15:00-17:30 uur. 

Locatie: BCN Utrecht, Daltonlaan 100. (indien mogelijk i.v.m. de Corona-maatregelen) anders online via MS Teams.

Kosten en studiemateriaal

Voor alle vijf modules samen: € 1025 voor bedrijfsleden vereniging BmS; € 1.200 voor overige belangstellenden. Prijzen zijn exclusief BTW. De cursus is inclusief syllabus met cursusmateriaal. Zie onze algemene inschrijvings- en betalingsvoorwaarden.

Als u één of meerdere afzonderlijke modules volgt, is de prijs af te lezen uit onderstaande tabel. De prijzen zijn zo opgebouwd, dat u korting ontvangt als u meerdere modules volgt. Wilt u niet alle modules, maar uitsluitend één of enkele modules volgen? Geef dit dan alstublieft aan in het veld Opmerkingen onderaan het aanmeldformulier.

 

1 module

2 modules

3 modules

4 modules

5 modules

bedrijfsleden

€ 255

€ 485

€ 690

€ 870

€ 1.025

niet-bedrijfsleden

€ 290

€ 555

€ 795

€ 1.010

€ 1.200

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich aanmelden via de 'Meld je aan'-button boven- of onderaan deze pagina. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een automatische notificatie van uw aanmelding. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Op het moment dat er voldoende animo is, zullen de deelnemers een definitieve bevestiging ontvangen met details. De factuur volgt per separate e-mail. Geeft u s.v.p. duidelijk de tenaamstelling van de factuur op alsmede het e-mailadres voor facturatie inclusief een eventueel inkoopnummer. Eventuele overige zaken/vragen kunt u aangeven bij ‘Opmerkingen’.

Organisatie

De cursus wordt georganiseerd door Bouwen met Staal en is opgezet samen met Tycho Technology. Voor meer informatie kunt u terecht bij Mic Barendsz, Bouwen met Staal, tel. 088-3531212. Of schrijf een email naar mic@bouwenmetstaal.nl. De cursus vloeit voort uit een eerdere samenwerking van Bouwen met Staal met Betonvereniging, Centrum Hout en SBRCURnet.