Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Hallenbouw, 12 november ‘s avonds - Verbindingen in halconstructies

Donderdagen 29 oktober, 5, 12, 19 en 26 november 2020 organiseert Bouwen met Staal de cursus Hallenbouw. Deze zesde module behandelt staalverbindingen in halconstructies.

« terug naar Cursussen Meld je aan voor deze cursus

Inhoud module 6 Verbindingen in halconstructies

De cursus Hallenbouw biedt in de middag de module Constructief ontwerp geschoorde hal & toetsen ontwerp geschoorde hal met docen Marcel van Odenhoven (Staalbouwkundig Adviesburo Van Odenhoven).'s Avonds is er dezelfde docent samen met Cock Dol (zelfstandig constructeur) met de module Verbindingen in halconstructies. De module Verbindingen in halconstructies wordt gesponsord door IDEA StatiCa Connection. Een demonstratie van deze software is géén onderdeel van deze cursus. Na afloop van de cursus krijgt u het aanbod om een online demo van IDEA StatiCa Connection bij te wonen.

Afb.: Nexteria - Unit C, ontw. en foto: Nexteria. 

Programma avond 12 november 2020

17.30

Avondeten

Voor cursisten die ook de middagmodule bijwonen

18.00

Ontvangst met koffie en thee

Voor cursisten die de middagmodule bijwonen

18.30

Welkomstwoord en introductie

Mic Barendsz (Bouwen met Staal)

18.35

Module 6a:
Staalverbindingen in halconstructies

Marcel van Odenhoven (Staalbouwkundig Adviesburo Van Odenhoven) en Cock Dol (zelfstandig constructeur)

19.45

Pauze met koffie, thee en fris

 

19.55

Module 6b:Staalverbindingen in halconstructies

Marcel van Odenhoven (Staalbouwkundig Adviesburo Van Odenhoven) en Cock Dol (zelfstandig constructeur)

20.45

Gelegenheid om vragen te stellen

Marcel van Odenhoven (Staalbouwkundig Adviesburo Van Odenhoven) en Cock Dol (zelfstandig constructeur)

21.00

Afsluiting middagmodule

 

Bestemd voor

Geïnteresseerden in met name de ontwerpaspecten van het onderwerp hallenbouw, zoals constructief ontwerpers, constructeurs, aannemers, staalbouwers, architecten, bouwkundigen, toeleveranciers aan de staalbouw, docenten, studenten, bouwtoezichten, enz.

Niveau

MBO, HBO en TU

Sponsor

De module Verbindingen in halconstructies wordt gesponsord door IDEA StatiCa Connection. In IDEA StatiCa Connection is het mogelijk om alle soorten las- of boutverbindingen met kopplaten, voetplaten, schetsplaten, en meer snel te ontwerpen. Het programma biedt nauwkeurige controles, met resultaten van sterkte, stijfheid en plooicontrole van een staalverbinding. Bouten, lassen, ankers en betonfunderingen worden gecontroleerd volgens de NEN-EN 1993.  Honderden sjablonen voor de meest gebruikte verbindingen zijn beschikbaar, evenals een groot aantal vooraf gedefinieerde warmgewalste en koudgevormde componenten.

Meer informatie over IDEA StatiCa Connection is beschikbaar op de website van MSc Engineering. Klik hier voor een gratis proeflicentie. Een demonstratie van deze software is géén onderdeel van deze cursus. Wel is het voor cursisten mogelijk om zich op te geven voor een afzonderlijke, kostenloze demonstratie

Kenniseenheden Constructeursregister

Deelnemers ontvangen per module 2 punten (kenniseenheden) voor het Constructeursregister. 2 KE/PE-punt per module. 16 KE/PE-punten als u alle 8 modules volgt.

Als u bij het Constructeursregister de punten voor permanente educatie online invult via Mijn CR, kunt u op de lijst met activiteiten de modules Hallenbouw aanvinken. Bij toetsing van het aantal studiepunten wordt dit door de toetsingscommissie gecheckt aan de hand van de deelnemerslijst.

Docenten

Docenten van deze module zijn: Marcel van Odenhoven (Staalbouwkundig Adviesburo Van Odenhoven) en Cock Dol (zelfstandig constructeur).

Tijdsduur

De avondmodule is van 18.30 u. tot 21.00 u. met (als u de gehele middag-avondmodule bijwoont) een eenvoudige maaltijd.

Waar en wanneer

Donderdag 12 november 2020 avond

Hofclub, gebouw Hofstaete
Zaagmolenlaan 4
Woerden

Er kan geparkeerd worden op het terrein bij de Hofclub. Mocht dit parkeerterrein vol zijn, dan kan er in omliggende straten of bij het Antoniusziekenhuis geparkeerd zijn.

Kosten en studiemateriaal

Voor deze ene module: € 375 voor bedrijfsleden vereniging BmS; € 415 voor overige belangstellenden. Het boek Hallen is inbegrepen in de deelnamekosten. Daarom zijn de cursusprijzen 100 euro hoger dan die van de modules Aardbevingsbestendig ontwerpen en Dynamica van gebouwen. Aanvullend ontvangen de deelnemers de syllabus met presentaties en opgaven. De prijs is ook inclusief catering. Prijzen zijn exclusief BTW. Uitsluitend op aanvraag geldt, dat cursisten die het boek al hebben aangeschaft, 100 euro korting ontvangen op de cursusprijs. Zie onze algemene inschrijvings- en betalingsvoorwaarden.

Als u één of meerdere afzonderlijke modules volgt, is de prijs af te lezen uit onderstaande tabel. De prijzen zijn zo opgebouwd, dat u korting ontvangt als u meerdere modules volgt. Heeft u het boek Hallen al in uw bezit? Dan krijgt u € 100,- korting.

 

1 module

2 modules

3 modules

4 modules

5 modules

6 modules

7 modules

8 modules

9 modules

10 modules

bedrijfsleden

€ 375

€ 625

€ 850

€ 1.055

€ 1.375

€ 1.395

€ 1.530

€ 1.645

€ 1.740

€ 1.815

niet-bedrijfsleden

€ 415

€ 705

€ 965

€ 1.200

€ 1.410

€ 1.595

€ 1.755

€ 1.890

€ 2.005

€ 2.110

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button bovenaan op deze pagina. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een deelnamebevestiging. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. In het veld Opmerkingen geeft u aan, aan welke modules u wilt deelnemen.
Aanmelden voor de gehele cursus, dat wil zeggen alle 5 middag-avondmodules, kunt u doen door op de aanmeldbutton te klikken op deze pagina.

Programma

Deze middag- en avondmodules zijn afzonderlijk te volgen en zijn gebaseerd op de hoofdstukken van het studieboek Hallen. Waar mogelijk zijn de auteurs van de hoofdstukken aan deze cursus verbonden als docent.

 1. Inleiding Hallen door (o.v.) Joris van der Vorst (architect ASK-Romein) en Mic Barendsz (projectleider/bouwkundige bij Bouwen met Staal) (donderdag 29 oktober 2020 's middags)
 2. Gevel en dak door Niels Blauwiekel (dak- en gevelspecialist M3C), Otto Kettlitz (dak- en gevelspecialist Nieman-Kettlitz & lid technische commissie Dumebo-DWS) & Marco Pauw (hoofdredacteur Bouwen met Staal) (donderdag 29 oktober 2020 's avonds)
 3. Vloeren door Ab van den Bos (directeur engineering DIANA FEA) en een nader te bepalen docent (donderdag 5 november 2020 's middags)
 4. Stabiliteit van hallen & Constructiesystemen voor hallen door Bert Snijder (hoogleraar Staalconstructies Technische Universiteit Eindhoven) (donderdag 5 november 2020 's avonds)
 5. Constructief ontwerp geschoorde hal & Toetsen ontwerp geschoorde hal door Marcel van Odenhoven (eigenaar/directeur en constructeur Adviesburo Van Odenhoven) (donderdag 12 november 2020 's middags)
 6. Verbindingen in halconstructies door Cock Dol (zelfstandig constructeur) en Marcel van Odenhoven (eigenaar/directeur en constructeur Adviesburo Van Odenhoven) (donderdag 12 november 2020 's avonds)
 7. Kosten van hallen door David Meijer (bouwkostenadviseur (Vitruvius Bouwkostenadvies) en Frank Maatje (directeur Bouwen met Staal) & Rayaan Ajouz (onderzoeker Bouwen met Staal & junior-constructeur ABT) (donderdag 19 november 2020 's middags)
 8. Brandveiligheid van hallen door Ralph Hamerlinck (brandveiligheidsexpert Bouwen met Staal en Adviesbureau Hamerlinck) (donderdag 19 november 2020 's avonds)
 9. Kraanbanen door Bram van de Kaa (Tata Steel IJmuiden) (donderdag 26 november 2020 's middags)
 10. Duurzaam bouwen met staal door Anton Bronsvoort (architect Bronsvoort Blaak Architecten) Jan-Pieter den Hollander (projectleider duurzaamheid Bouwen met Staal) (donderdag 26 november 2020 's avonds)

Extra studiemateriaal

Het cursusmateriaal wordt tijdens de lessen uitgedeeld. Bepaalde informatie, zoals tijdschriftartikelen of links naar websites, worden via deze webpagina verspreid. Bij de module Gevel en dak wordt verwezen naar:

 1. Krachtsafdracht stalen dakplaat door de redactie met dank aan met dank aan Gertjan Knüwer van Knüwer Bouwadvies in Heemskerk, Niels Blauwiekel van M3C in Wezup
  en Jack Hage van SAB-profiel in IJsselstein, Bouwen met Staal, nr. 271, oktober 2019, blz.28 en 29.