Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Hallenbouw, 18 november ‘s middags - Constructief ontwerp van een geschoorde hal

Deze vijfde module behandelt het constructief ontwerp van een geschoorde hal en het toetsen van dit ontwerp.

« terug naar Cursussen Meld je aan voor deze cursus

Inhoud module 5 Constructief ontwerp van een geschoorde hal

De cursus Hallenbouw biedt in de middag de module Constructief ontwerp geschoorde hal & toetsen ontwerp geschoorde hal met docen Marcel van Odenhoven (Staalbouwkundig Adviesburo Van Odenhoven).'s Avonds is er dezelfde docent samen met Cock Dol (zelfstandig constructeur) met de module Verbindingen in halconstructies.

Afb.: Bosch Beton, ontw.: BIM Modelleur Ederveen, foto: Bosch Beton. 

Programma middag 18 november 2021

14.30

Ontvangst met koffie en thee

Voor cursisten die de middagmodule bijwonen

15.00

Welkomstwoord en introductie

Mic Barendsz (Bouwen met Staal)

15.05

Module 4a:
Constructief ontwerp geschoorde hal (deel 4a)
Uitgangspunten voor het ontwerp, belastingen, stabiliteit, staalconstructie, windverbanden, dakliggers, kolommen, voorlopige funderingsbelastingen en kolomankers, van ontwerpfase naar bestek

Marcel van Odenhoven (Staalbouwkundig Adviesburo Van Odenhoven)

15.45

Pauze met koffie, thee en fris

 

15.55

Module 4b:
Toetsen ontwerp geschoorde hal (deel 4b)
Rekenvoorbeeld 1: inleiding, constructiesysteem, permanente belasting, veranderlijke belasting, scheefstand, overzicht van belastingen, gewichtsberekening, stabiliteitsberekening, scheefstand, overzicht van kolomlasten

Marcel van Odenhoven (Staalbouwkundig Adviesburo Van Odenhoven)

16.35

Pauze met koffie, thee en fris

 

16.45

Module 4b:
Toetsen ontwerp geschoorde hal (deel 4c)
Rekenvoorbeeld 2: algemene berekening, schoorsysteem, 'sway mode', krachtsverdeling, schoorgevend systeem, stabiliteit in dwarsrichting, stabiliteit in langsrichting, dakdragende liggers, hoofdliggers, randliggers, kolommen, literatuur

Marcel van Odenhoven (Staalbouwkundig Adviesburo Van Odenhoven)

17.15

Gelegenheid om vragen te stellen

Marcel van Odenhoven (Staalbouwkundig Adviesburo Van Odenhoven)

17.30

Afsluiting middagmodule

 

17.30

Langere pauze eventueel voor avondeten

Voor cursisten die zowel de middag- als de avondmodule bijwonen

18.30

Avondmodule Verbindingen in halconstructies

Voor cursisten die zowel de middag- als de avondmodule bijwonen

Bestemd voor

Geïnteresseerden in met name de ontwerpaspecten van het onderwerp hallenbouw, zoals constructief ontwerpers, constructeurs, aannemers, staalbouwers, architecten, bouwkundigen, toeleveranciers aan de staalbouw, docenten, studenten, bouwtoezichten, enz.

Niveau

MBO, HBO en TU

Kenniseenheden Constructeursregister

Deelnemers ontvangen per module 2 punten (kenniseenheden) voor het Constructeursregister. 20 KE/PE-punten als u alle 10 modules volgt.

Als u bij het Constructeursregister de punten voor permanente educatie online invult via Mijn CR, kunt u op de lijst met activiteiten de modules Hallenbouw aanvinken. Bij toetsing van het aantal studiepunten wordt dit door de toetsingscommissie van het Constructeursregister gecheckt aan de hand van de deelnemerslijst. Bij deze cursus ontvangen deelnemers tevens een deelnamecertificaat.

Docenten

Docenten van deze module zijn: Marcel van Odenhoven (Staalbouwkundig Adviesburo Van Odenhoven).

Tijdsduur

De middagmodule is van 15.00 u. tot 17.30 u.

Waar en wanneer

Donderdag 18 november 2021 middag

Hofclub, gebouw Hofstaete (Zaagmolenlaan 4 te Woerden).
Er kan geparkeerd worden op het terrein bij de Hofclub. Mocht dit parkeerterrein vol zijn, dan kan er in omliggende straten of bij het Antoniusziekenhuis geparkeerd worden.

Nadat de cursus in 2020 online is gehouden, wordt de cursus in 2021 klassikaal gegeven. Uiteraard met inachtneming van de geldende corona-regels. Het is nog mogelijk om u aan te melden voor de gehele cursus of voor één of meerdere modules.

Hoe

Voor de online cursussen maakt Bouwen met Staal gebruik van programma MS Teams. Het is aan te raden dit van tevoren te installeren. Het is ook mogelijk om de cursus via uw webbrowser te volgen. Het is dan aan te raden om van tevoren te controleren of uw webbrowser en gebruikte versie daarvan wordt ondersteund. Op de ochtend van de cursus ontvangt u een e-mail met link naar de cursus.

Kosten en studiemateriaal

Voor één module: € 375,- voor bedrijfsleden van vereniging BmS en € 415,- voor overige belangstellenden. 
Het boek Hallen is inbegrepen in de deelnamekosten. Aanvullend ontvangen de deelnemers de syllabus met presentaties en opgaven. De prijs is inclusief catering maar exclusief BTW. Uitsluitend op aanvraag geldt, dat cursisten die het boek al in bezit hebben, € 100,- korting ontvangen op de cursusprijs. 
Op deze cursus zijn onze algemene inschrijvings- en betalingsvoorwaarden van toepassing.

Als u één of meerdere afzonderlijke modules volgt, is de prijs af te lezen uit onderstaande tabel. 

 

1 module

2 modules

3 modules

4 modules

5 modules

6 modules

7 modules

8 modules

9 modules

10 modules

bedrijfsleden

€ 375

€ 625

€ 850

€ 1.055

€ 1.375

€ 1.395

€ 1.530

€ 1.645

€ 1.740

€ 1.815

niet-bedrijfsleden

€ 415

€ 705

€ 965

€ 1.200

€ 1.410

€ 1.595

€ 1.755

€ 1.890

€ 2.005

€ 2.110

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button bovenaan de pagina. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een automatische notificatie van uw aanmelding. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. In het veld Opmerkingen geeft u eventueel aan, aan welke modules u (nog meer) wilt deelnemen. Tevens of u reeds in het bezit bent van het boek Hallen of op welk adres u het boek wilt ontvangen. Hier kunt u ook eventuele inkoop-/ordernummers vermelden of andere belangrijke informatie t.b.v. de facturatie (bijvoorbeeld e-mailadres). Tenslotte kunt u in het Opmerkingen-veld eventuele dieetwensen aangeven.
Aanmelden voor de gehele cursus, dat wil zeggen alle 5 middag+avondmodules, kunt u doen door op de aanmeldbutton te klikken op deze pagina.
Wanneer de cursus voldoende deelnemers heeft ontvangt u een definitieve bevestiging met alle details.

Programma

Deze middag- en avondmodules zijn afzonderlijk te volgen en zijn gebaseerd op de hoofdstukken van het studieboek Hallen. Waar mogelijk zijn de auteurs van de hoofdstukken aan deze cursus verbonden als docent.

  1. Inleiding Hallen door (o.v.) Joris van der Vorst (architect ASK-Romein) en Mic Barendsz (projectleider/bouwkundige bij Bouwen met Staal) (donderdag 4 november 2021 's middags)
  2. Gevel en dak door Niels Blauwiekel (dak- en gevelspecialist M3C), Otto Kettlitz (dak- en gevelspecialist Nieman-Kettlitz & lid technische commissie Dumebo-DWS) & Marco Pauw (hoofdredacteur Bouwen met Staal) (donderdag 4 november 2021 's avonds)
  3. Vloeren door Ab van den Bos (directeur engineering DIANA FEA) (donderdag 11 november 2021 's middags)
  4. Stabiliteit van hallen & Constructiesystemen voor hallen door Bert Snijder (hoogleraar Staalconstructies Technische Universiteit Eindhoven) (donderdag 11 november 2021 's avonds)
  5. Constructief ontwerp geschoorde hal & Toetsen ontwerp geschoorde hal door Marcel van Odenhoven (eigenaar/directeur en constructeur Adviesburo Van Odenhoven) (donderdag 18 november 2021 's middags)
  6. Verbindingen in halconstructies door Cock Dol (zelfstandig constructeur) en Marcel van Odenhoven (eigenaar/directeur en constructeur Adviesburo Van Odenhoven) (donderdag 18 november 2021 's avonds)
  7. Kosten van hallen door David Meijer (bouwkostenadviseur (Vitruvius Bouwkostenadvies) en Frank Maatje (directeur Bouwen met Staal) & Rayaan Ajouz (onderzoeker Bouwen met Staal & junior-constructeur ABT) (donderdag 25 november 2021 's middags)
  8. Brandveiligheid van hallen door Ralph Hamerlinck (brandveiligheidsexpert Bouwen met Staal en Adviesbureau Hamerlinck) (donderdag 25 november 2021 's avonds)
  9. Kraanbanen door Bram van de Kaa (Tata Steel IJmuiden) (donderdag 2 december 2021 's middags)
  10. Duurzaam bouwen met staal door Anton Bronsvoort (architect Bronsvoort Blaak Architecten) Jan-Pieter den Hollander (projectleider duurzaamheid Bouwen met Staal) (donderdag 2 december 2021 's avonds)