Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Hallenbouw, 19 november ‘s middags - Kosten

Donderdagen 29 oktober, 5, 12, 19 en 26 november 2020 organiseert Bouwen met Staal de cursus Hallenbouw. Deze zevende module gaat over de kosten van een hal.

« terug naar Cursussen Meld je aan voor deze cursus

Inhoud module 7 Kosten

De cursus Hallenbouw gaat op 19 november verder met de module Kosten met docenten Frank Maatje (Bouwen met Staal), David Meijer (Vitruvius Bouwkostenadvies) en Rayaan Ajouz (Bouwen met Staal). In de avond neemt Ralph Hamerlinck (Adviesbureau Hamerlinck en Bouwen met Staal) het stokje over met de module Brandveiliigheid van hallen.

Afb.: Brainport Industries Campus - Cluster I, ontw. en foto: Vissers & Roelands architecten & ingenieurs.

Programma middag 19 november 2020

14.30

Ontvangst met koffie en thee

 

15.00

Welkomstwoord, introductie en korte voorstelronde

Frank Maatje (Bouwen met Staal)

15.10

Module 7a:
Kosten van hallen (deel 7a)
Inleiding kosten. Hoe zijn de kosten van een hal opgebouwd? Welke rol spelen de stalen producten, zoals de constructie en gevel- en dakbekleding daarin?

Frank Maatje (Bouwen met Staal) & David Meijer (Vitruvius Bouwkostenadvies)

15.50

Module 7b:
Kosten van hallen (deel 7b)
Optiek van de bouwkostenadviseur. Hoe gaan de ontwerper/bouwer/kostenadviseur om met kostenkengetallen? Welke kostenkengetallen zijn er? Wat zijn die kostenkengetallen voor de staalconstructie en de dak- en wandbekleding?

David Meijer (Vitruvius Bouwkostenadvies)

16.10

Pauze met koffie, thee en fris

 

16.25

Module 7c:
Kosten van hallen (deel 7c)
Optiek van de staalbouwer en detailengineer. Hoe zijn de kosten te beïnvloeden? Ontwerpaspecten die invloed hebben op kosten, zoals materiaal en arbeid. Invloed van de verbindingen op de kosten van de staalconstructie

Frank Maatje (Bouwen met Staal)

16.55

Module 7d:
Kosten van hallen (deel 7d)
Demonstratie parametrisch ontwerpen met aangehangen kostencalculatie

Rayaan Ajouz (Bouwen met Staal)

17.30

Afsluiting middagmodule

 

17.30

Eventueel avondeten

Voor cursisten die zowel de middag- als de avondmodule bijwonen

18.30

Start avondmodule Brandveiligheid van hallen

Voor cursisten die zowel de middag- als de avondmodule bijwonen

Bestemd voor

Geïnteresseerden in met name de ontwerpaspecten van het onderwerp hallenbouw, zoals constructief ontwerpers, constructeurs, aannemers, staalbouwers, architecten, bouwkundigen, toeleveranciers aan de staalbouw, docenten, studenten, bouwtoezichten, enz.

Niveau

MBO, HBO en TU

Kenniseenheden Constructeursregister

Deelnemers ontvangen per module 2 punten (kenniseenheden) voor het Constructeursregister. 2 KE/PE-punt per module. 16 KE/PE-punten als u alle 8 modules volgt.

Als u bij het Constructeursregister de punten voor permanente educatie online invult via Mijn CR, kunt u op de lijst met activiteiten de modules Hallenbouw aanvinken. Bij toetsing van het aantal studiepunten wordt dit door de toetsingscommissie gecheckt aan de hand van de deelnemerslijst. Het Constructeursregister wordt beheerd door Bouwen met Staal en de Betonvereniging.

Docenten

Docenten van deze module: Frank Maatje (Bouwen met Staal) & David Meijer (Vitruvius Bouwkostenadvies) & Rayaan Ajouz (Bouwen met Staal).

Tijdsduur

Deze  middagmodule is van 14.30 u. tot 17.30 u. met (als u de gehele middag-avondmodule bijwoont) om 17.30 een eenvoudige maaltijd.

Waar en wanneer

Donderdag 19 november 2020 middag

Hofclub, gebouw Hofstaete
Zaagmolenlaan 4
Woerden

Er kan geparkeerd worden op het terrein bij de Hofclub. Mocht dit parkeerterrein vol zijn, dan kan er in omliggende straten of bij het Antoniusziekenhuis geparkeerd zijn.

Kosten en studiemateriaal

Voor deze ene module: € 375 voor bedrijfsleden vereniging BmS; € 415 voor overige belangstellenden. Het boek Hallen is inbegrepen in de deelnamekosten. Daarom zijn de cursusprijzen 100 euro hoger dan die van de modules Aardbevingsbestendig ontwerpen en Dynamica van gebouwen. Aanvullend ontvangen de deelnemers de syllabus met presentaties en opgaven. De prijs is ook inclusief catering. Prijzen zijn exclusief BTW. Uitsluitend op aanvraag geldt, dat cursisten die het boek al hebben aangeschaft, 100 euro korting ontvangen op de cursusprijs. Zie onze algemene inschrijvings- en betalingsvoorwaarden.

Als u één of meerdere afzonderlijke modules volgt, is de prijs af te lezen uit onderstaande tabel. De prijzen zijn zo opgebouwd, dat u korting ontvangt als u meerdere modules volgt. Heeft u het boek Hallen al in uw bezit? Dan krijgt u € 100,- korting.

 

1 module

2 modules

3 modules

4 modules

5 modules

6 modules

7 modules

8 modules

9 modules

10 modules

bedrijfsleden

€ 375

€ 625

€ 850

€ 1.055

€ 1.375

€ 1.395

€ 1.530

€ 1.645

€ 1.740

€ 1.815

niet-bedrijfsleden

€ 415

€ 705

€ 965

€ 1.200

€ 1.410

€ 1.595

€ 1.755

€ 1.890

€ 2.005

€ 2.110

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button bovenaan op deze pagina. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een deelnamebevestiging. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. In het veld Opmerkingen geeft u aan, aan welke modules u wilt deelnemen.
Aanmelden voor de gehele cursus, dat wil zeggen alle 5 middag-avondmodules, kunt u doen door op de aanmeldbutton te klikken op deze pagina.

Programma

Deze middag- en avondmodules zijn afzonderlijk te volgen en zijn gebaseerd op de hoofdstukken van het studieboek Hallen. Waar mogelijk zijn de auteurs van de hoofdstukken aan deze cursus verbonden als docent.

  1. Inleiding Hallen door (o.v.) Joris van der Vorst (architect ASK-Romein) en Mic Barendsz (projectleider/bouwkundige bij Bouwen met Staal) (donderdag 29 oktober 2020 's middags)
  2. Gevel en dak door Niels Blauwiekel (dak- en gevelspecialist M3C), Otto Kettlitz (dak- en gevelspecialist Nieman-Kettlitz & lid technische commissie Dumebo-DWS) & Marco Pauw (hoofdredacteur Bouwen met Staal) (donderdag 29 oktober 2020 's avonds)
  3. Vloeren door Ab van den Bos (directeur engineering DIANA FEA) en een nader te bepalen docent (donderdag 5 november 2020 's middags)
  4. Stabiliteit van hallen & Constructiesystemen voor hallen door Bert Snijder (hoogleraar Staalconstructies Technische Universiteit Eindhoven) (donderdag 5 november 2020 's avonds)
  5. Constructief ontwerp geschoorde hal & Toetsen ontwerp geschoorde hal door Marcel van Odenhoven (eigenaar/directeur en constructeur Adviesburo Van Odenhoven) (donderdag 12 november 2020 's middags)
  6. Verbindingen in halconstructies door Cock Dol (zelfstandig constructeur) en Marcel van Odenhoven (eigenaar/directeur en constructeur Adviesburo Van Odenhoven) (donderdag 12 november 2020 's avonds)
  7. Kosten van hallen door David Meijer (bouwkostenadviseur (Vitruvius Bouwkostenadvies) en Frank Maatje (directeur Bouwen met Staal) & Rayaan Ajouz (onderzoeker Bouwen met Staal & junior-constructeur ABT) (donderdag 19 november 2020 's middags)
  8. Brandveiligheid van hallen door Ralph Hamerlinck (brandveiligheidsexpert Bouwen met Staal en Adviesbureau Hamerlinck) (donderdag 19 november 2020 's avonds)
  9. Kraanbanen door Bram van de Kaa (Tata Steel IJmuiden) (donderdag 26 november 2020 's middags)
  10. Duurzaam bouwen met staal door Anton Bronsvoort (architect Bronsvoort Blaak Architecten) Jan-Pieter den Hollander (projectleider duurzaamheid Bouwen met Staal) (donderdag 26 november 2020 's avonds)