Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Hallenbouw, 2 december ‘s avonds - Duurzame en circulaire hal

Deze tiende en laatste module gaat over de duurzaam gebouwde hal.

« terug naar Cursussen Meld je aan voor deze cursus

Inhoud module 10 Duurzame en circulaire hal

De cursus Hallenbouw gaat op 2 december verder met de module Duurzaam bouwen met staal met de docenten Jan-Pieter den Hollander (Bouwen met Staal) en Anton Bronsvoort (Bronsvoort Blaak Architecten). In de middag vond de module Kraanbanen plaats.

Afb.: Gold Forum, ontw. en foto: Pauwert architectuur.

Programma avond 2 december 2021

17.30

Langere pauze voor eventueel avondeten

Voor cursisten die ook de middagmodule bijwonen

18.25

Ontvangst in MS Teams

Voor cursisten die uitsluitend de avondmodule bijwonen

18.30

Welkomstwoord en introductie

Mic Barendsz (Bouwen met Staal)

18.35

Module 10:
Duurzame stalen hal (deel 10a)
Ontwerpen en bouwen van een duurzame stalen hal, verschillende aspecten van duurzaamheid, milieuprestatie van gebouwen & LCA-methodiek, energiegebruik van een hal, circulaire economie en industriegebouwen, beoordelingsmethoden, zoals BREEAM

Jan-Pieter den Hollander (Bouwen met Staal) 

19.40

Gelegenheid om vragen te stellen

Jan-Pieter den Hollander (Bouwen met Staal) 

19.45

Pauze met koffie, thee en fris

 

19.55

Module 10:
Duurzame stalen hal (deel 10b)
Voorbeeldprojecten: Nieuwbouw Eestairs (BREEAM Outstanding) en andere distributiecentra en bedrijfsgebouwen met hoge duurzaamheidsscores.
De nadruk ligt op de vraag hoe je als ontwerper omgaat met de eis of randvoorwaarden om een duurzame hal te ontwerpen/bouwen. Uiteraard komt aan de orde hoe staal (de constructie en de dak- en gevelbekleding) in de duurzaamheid een rol speelt

Anton Bronsvoort (Bronsvoort Blaak Architecten)

20.50

Gelegenheid om vragen te stellen

Anton Bronsvoort (Bronsvoort Blaak Architecten)

21.00

Afsluiting avondmodule

 

Bestemd voor

Geïnteresseerden in met name de ontwerpaspecten van het onderwerp hallenbouw, zoals constructief ontwerpers, constructeurs, aannemers, staalbouwers, architecten, bouwkundigen, toeleveranciers aan de staalbouw, docenten, studenten, bouwtoezichten, enz.

Niveau

MBO, HBO en TU

Kenniseenheden Constructeursregister

Deelnemers ontvangen per module 2 punten (kenniseenheden) voor het Constructeursregister. 20 KE/PE-punten als u alle 10 modules volgt.

Als u bij het Constructeursregister de punten voor permanente educatie online invult via Mijn CR, kunt u op de lijst met activiteiten de modules Hallenbouw aanvinken. Bij toetsing van het aantal studiepunten wordt dit door de toetsingscommissie van het Constructeursregister gecheckt aan de hand van de deelnemerslijst. Bij deze cursus ontvangen deelnemers tevens een deelnamecertificaat.

Docenten

Docent van deze module is: Jan-Pieter den Hollander (Bouwen met Staal) en Anton Bronsvoort (Bronsvoort Blaak Architecten).

Tijdsduur

Deze avondmodule is van 18.30 u. tot 21.00 u.

Waar en wanneer

Donderdag 2 december 2021 avond

Hofclub, gebouw Hofstaete (Zaagmolenlaan 4 te Woerden).
Er kan geparkeerd worden op het terrein bij de Hofclub. Mocht dit parkeerterrein vol zijn, dan kan er in omliggende straten of bij het Antoniusziekenhuis geparkeerd worden.

Nadat de cursus in 2020 online is gehouden, wordt de cursus in 2021 klassikaal gegeven. Uiteraard met inachtneming van de geldende corona-regels. Het is nog mogelijk om u aan te melden voor de gehele cursus of voor één of meerdere modules.

Hoe

Voor de online cursussen maakt Bouwen met Staal gebruik van programma MS Teams. Het is aan te raden dit van tevoren te installeren. Het is ook mogelijk om de cursus via uw webbrowser te volgen. Het is dan aan te raden om van tevoren te controleren of uw webbrowser en gebruikte versie daarvan wordt ondersteund. Op de ochtend van de cursus ontvangt u een e-mail met link naar de cursus.

Kosten en studiemateriaal

Voor één module: € 375,- voor bedrijfsleden van vereniging BmS en € 415,- voor overige belangstellenden. 
Het boek Hallen is inbegrepen in de deelnamekosten. Aanvullend ontvangen de deelnemers de syllabus met presentaties en opgaven. De prijs is inclusief catering maar exclusief BTW. Uitsluitend op aanvraag geldt, dat cursisten die het boek al in bezit hebben, € 100,- korting ontvangen op de cursusprijs. 
Op deze cursus zijn onze algemene inschrijvings- en betalingsvoorwaarden van toepassing.

Als u één of meerdere afzonderlijke modules volgt, is de prijs af te lezen uit onderstaande tabel. 

 

1 module

2 modules

3 modules

4 modules

5 modules

6 modules

7 modules

8 modules

9 modules

10 modules

bedrijfsleden

€ 375

€ 625

€ 850

€ 1.055

€ 1.375

€ 1.395

€ 1.530

€ 1.645

€ 1.740

€ 1.815

niet-bedrijfsleden

€ 415

€ 705

€ 965

€ 1.200

€ 1.410

€ 1.595

€ 1.755

€ 1.890

€ 2.005

€ 2.110

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button bovenaan de pagina. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een automatische notificatie van uw aanmelding. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. In het veld Opmerkingen geeft u eventueel aan, aan welke modules u (nog meer) wilt deelnemen. Tevens of u reeds in het bezit bent van het boek Hallen of op welk adres u het boek wilt ontvangen. Hier kunt u ook eventuele inkoop-/ordernummers vermelden of andere belangrijke informatie t.b.v. de facturatie (bijvoorbeeld e-mailadres). Tenslotte kunt u in het Opmerkingen-veld eventuele dieetwensen aangeven.
Aanmelden voor de gehele cursus, dat wil zeggen alle 5 middag+avondmodules, kunt u doen door op de aanmeldbutton te klikken op deze pagina.
Wanneer de cursus voldoende deelnemers heeft ontvangt u een definitieve bevestiging met alle details.

Programma

Deze middag- en avondmodules zijn afzonderlijk te volgen en zijn gebaseerd op de hoofdstukken van het studieboek Hallen. Waar mogelijk zijn de auteurs van de hoofdstukken aan deze cursus verbonden als docent.

  1. Inleiding Hallen door (o.v.) Joris van der Vorst (architect ASK-Romein) en Mic Barendsz (projectleider/bouwkundige bij Bouwen met Staal) (donderdag 4 november 2021 's middags)
  2. Gevel en dak door Niels Blauwiekel (dak- en gevelspecialist M3C), Otto Kettlitz (dak- en gevelspecialist Nieman-Kettlitz & lid technische commissie Dumebo-DWS) & Marco Pauw (hoofdredacteur Bouwen met Staal) (donderdag 4 november 2021 's avonds)
  3. Vloeren door Ab van den Bos (directeur engineering DIANA FEA) (donderdag 11 november 2021 's middags)
  4. Stabiliteit van hallen & Constructiesystemen voor hallen door Bert Snijder (hoogleraar Staalconstructies Technische Universiteit Eindhoven) (donderdag 11 november 2021 's avonds)
  5. Constructief ontwerp geschoorde hal & Toetsen ontwerp geschoorde hal door Marcel van Odenhoven (eigenaar/directeur en constructeur Adviesburo Van Odenhoven) (donderdag 18 november 2021 's middags)
  6. Verbindingen in halconstructies door Cock Dol (zelfstandig constructeur) en Marcel van Odenhoven (eigenaar/directeur en constructeur Adviesburo Van Odenhoven) (donderdag 18 november 2021 's avonds)
  7. Kosten van hallen door David Meijer (bouwkostenadviseur (Vitruvius Bouwkostenadvies) en Frank Maatje (directeur Bouwen met Staal) & Rayaan Ajouz (onderzoeker Bouwen met Staal & junior-constructeur ABT) (donderdag 25 november 2021 's middags)
  8. Brandveiligheid van hallen door Ralph Hamerlinck (brandveiligheidsexpert Bouwen met Staal en Adviesbureau Hamerlinck) (donderdag 25 november 2021 's avonds)
  9. Kraanbanen door Bram van de Kaa (Tata Steel IJmuiden) (donderdag 2 december 2021 's middags)
  10. Duurzaam bouwen met staal door Anton Bronsvoort (architect Bronsvoort Blaak Architecten) Jan-Pieter den Hollander (projectleider duurzaamheid Bouwen met Staal) (donderdag 2 december 2021 's avonds)