Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Hallenbouw, 26 november ‘s avonds - Duurzame en circulaire hal

Donderdagen 29 oktober, 5, 12, 19 en 26 november 2020 organiseert Bouwen met Staal de cursus Hallenbouw. Deze tiende, laatste module gaat over de duurzaam gebouwde hal.

« terug naar Cursussen Meld je aan voor deze cursus

Vanwege de aangescherpte corona-maatregelen en toenemende moeite om een cursus klassikaal te organiseren, is ervoor gekozen om de cursus geheel online aan te bieden. Het is nog mogelijk om u aan te melden voor de gehele cursus of voor één of meerdere modules.

Inhoud module 10 Duurzame en circulaire hal

De cursus Hallenbouw gaat op 26 november verder met de module Duurzaam bouwen met staal met de docenten Jan-Pieter den Hollander (Bouwen met Staal) en Anton Bronsvoort (Bronsvoort Blaak Architecten). In de middag vond de module Kraanbanen plaats.

Afb.: Gold Forum, ontw. en foto: Pauwert architectuur.

Programma avond 26 november 2020

17.30

Avondeten

Voor cursisten die ook de middagmodule bijwonen

18.00

Ontvangst met koffie en thee

Voor cursisten die uitsluitend de avondmodule bijwonen

18.30

Welkomstwoord en introductie

Mic Barendsz (Bouwen met Staal)

18.35

Module 10:
Duurzame stalen hal (deel 10a)
Ontwerpen en bouwen van een duurzame stalen hal, verschillende aspecten van duurzaamheid, milieuprestatie van gebouwen & LCA-methodiek, energiegebruik van een hal, circulaire economie en industriegebouwen, beoordelingsmethoden, zoals BREEAM

Jan-Pieter den Hollander (Bouwen met Staal) 

19.40

Gelegenheid om vragen te stellen

Jan-Pieter den Hollander (Bouwen met Staal) 

19.45

Pauze met koffie, thee en fris

 

19.55

Module 10:
Duurzame stalen hal (deel 10b)
Voorbeeldprojecten: Nieuwbouw Eestairs (BREEAM Outstanding) en andere distributiecentra en bedrijfsgebouwen met hoge duurzaamheidsscores.
De nadruk ligt op de vraag hoe je als ontwerper omgaat met de eis of randvoorwaarden om een duurzame hal te ontwerpen/bouwen. Uiteraard komt aan de orde hoe staal (de constructie en de dak- en gevelbekleding) in de duurzaamheid een rol speelt

Anton Bronsvoort (Bronsvoort Blaak Architecten)

20.50

Gelegenheid om vragen te stellen

Anton Bronsvoort (Bronsvoort Blaak Architecten)

21.00

Afsluiting avondmodule

 

Bestemd voor

Geïnteresseerden in met name de ontwerpaspecten van het onderwerp hallenbouw, zoals constructief ontwerpers, constructeurs, aannemers, staalbouwers, architecten, bouwkundigen, toeleveranciers aan de staalbouw, docenten, studenten, bouwtoezichten, enz.

Niveau

MBO, HBO en TU

Kenniseenheden Constructeursregister

Deelnemers ontvangen per module 2 punten (kenniseenheden) voor het Constructeursregister. 2 KE/PE-punt per module. 16 KE/PE-punten als u alle 8 modules volgt.

Als u bij het Constructeursregister de punten voor permanente educatie online invult via Mijn CR, kunt u op de lijst met activiteiten de modules Hallenbouw aanvinken. Bij toetsing van het aantal studiepunten wordt dit door de toetsingscommissie gecheckt aan de hand van de deelnemerslijst. Het Constructeursregister wordt beheerd door Bouwen met Staal en de Betonvereniging.

Docenten

Docent van deze module is: Jan-Pieter den Hollander (Bouwen met Staal) en Anton Bronsvoort (Bronsvoort Blaak Architecten).

Tijdsduur

Deze avondmodule is van 18.30 u. tot 21.00 u. met (als u de gehele middag-avondmodule bijwoont) vanaf 17.30 een eenvoudige maaltijd.

Waar en wanneer

Donderdag 26 november 2020 avond

Vanwege de aangescherpte corona-maatregelen en toenemende moeite om een cursus klassikaal te organiseren, is ervoor gekozen om de cursus geheel online aan te bieden. Het is nog mogelijk om u aan te melden voor de gehele cursus of voor één of meerdere modules.

Hoe

Voor de online cursussen maakt Bouwen met Staal gebruik van programma MS Teams. Het is aan te raden dit van tevoren te installeren. Het is ook mogelijk om de cursus via uw webbrowser te volgen. Het is dan aan te raden om van tevoren te controleren of uw webbrowser en gebruikte versie daarvan wordt ondersteund. Op de ochtend van de cursus ontvangt u een e-mail met link naar de cursus.

Kosten en studiemateriaal

Voor deze ene module: € 375 voor bedrijfsleden vereniging BmS; € 415 voor overige belangstellenden. Het boek Hallen is inbegrepen in de deelnamekosten. Daarom zijn de cursusprijzen 100 euro hoger dan die van de modules Aardbevingsbestendig ontwerpen en Dynamica van gebouwen. Aanvullend ontvangen de deelnemers de syllabus met presentaties en opgaven. De prijs is ook inclusief catering. Prijzen zijn exclusief BTW. Uitsluitend op aanvraag geldt, dat cursisten die het boek al hebben aangeschaft, 100 euro korting ontvangen op de cursusprijs. Zie onze algemene inschrijvings- en betalingsvoorwaarden.

Als u één of meerdere afzonderlijke modules volgt, is de prijs af te lezen uit onderstaande tabel. De prijzen zijn zo opgebouwd, dat u korting ontvangt als u meerdere modules volgt. Heeft u het boek Hallen al in uw bezit? Dan krijgt u € 100,- korting.

 

1 module

2 modules

3 modules

4 modules

5 modules

6 modules

7 modules

8 modules

9 modules

10 modules

bedrijfsleden

€ 375

€ 625

€ 850

€ 1.055

€ 1.375

€ 1.395

€ 1.530

€ 1.645

€ 1.740

€ 1.815

niet-bedrijfsleden

€ 415

€ 705

€ 965

€ 1.200

€ 1.410

€ 1.595

€ 1.755

€ 1.890

€ 2.005

€ 2.110

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button bovenaan op deze pagina. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een deelnamebevestiging. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. In het veld Opmerkingen geeft u aan, aan welke modules u wilt deelnemen.
Aanmelden voor de gehele cursus, dat wil zeggen alle 5 middag-avondmodules, kunt u doen door op de aanmeldbutton te klikken op deze pagina.

Programma

Deze middag- en avondmodules zijn afzonderlijk te volgen en zijn gebaseerd op de hoofdstukken van het studieboek Hallen. Waar mogelijk zijn de auteurs van de hoofdstukken aan deze cursus verbonden als docent.

  1. Inleiding Hallen door (o.v.) Joris van der Vorst (architect ASK-Romein) en Mic Barendsz (projectleider/bouwkundige bij Bouwen met Staal) (donderdag 29 oktober 2020 's middags)
  2. Gevel en dak door Niels Blauwiekel (dak- en gevelspecialist M3C), Otto Kettlitz (dak- en gevelspecialist Nieman-Kettlitz & lid technische commissie Dumebo-DWS) & Marco Pauw (hoofdredacteur Bouwen met Staal) (donderdag 29 oktober 2020 's avonds)
  3. Vloeren door Ab van den Bos (directeur engineering DIANA FEA) (donderdag 5 november 2020 's middags)
  4. Stabiliteit van hallen & Constructiesystemen voor hallen door Bert Snijder (hoogleraar Staalconstructies Technische Universiteit Eindhoven) (donderdag 5 november 2020 's avonds)
  5. Constructief ontwerp geschoorde hal & Toetsen ontwerp geschoorde hal door Marcel van Odenhoven (eigenaar/directeur en constructeur Adviesburo Van Odenhoven) (donderdag 12 november 2020 's middags)
  6. Verbindingen in halconstructies door Cock Dol (zelfstandig constructeur) en Marcel van Odenhoven (eigenaar/directeur en constructeur Adviesburo Van Odenhoven) (donderdag 12 november 2020 's avonds)
  7. Kosten van hallen door David Meijer (bouwkostenadviseur (Vitruvius Bouwkostenadvies) en Frank Maatje (directeur Bouwen met Staal) & Rayaan Ajouz (onderzoeker Bouwen met Staal & junior-constructeur ABT) (donderdag 19 november 2020 's middags)
  8. Brandveiligheid van hallen door Ralph Hamerlinck (brandveiligheidsexpert Bouwen met Staal en Adviesbureau Hamerlinck) (donderdag 19 november 2020 's avonds)
  9. Kraanbanen door Bram van de Kaa (Tata Steel IJmuiden) (donderdag 26 november 2020 's middags)
  10. Duurzaam bouwen met staal door Anton Bronsvoort (architect Bronsvoort Blaak Architecten) Jan-Pieter den Hollander (projectleider duurzaamheid Bouwen met Staal) (donderdag 26 november 2020 's avonds)