Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Bijeenkomst Hyperloop

Donderdag 24 januari 2019 maakt Bouwen met Staal een start met de cocoon 'Hyperloop'. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om deze eerste bijeenkomst bij te wonen.

« terug naar Evenementen Meld je aan voor dit evenement

Datum donderdag 24 januari 2019

Duur 14:00–17:00 uur

Locatie locatie wordt nog bekend gemaakt, omgeving Delft

Doelgroepen constructeurs, staalbouwers, detailengineers, architecten, kostendeskundigen, veiligheidsexperts die zich interesseren voor bouw- en infraprojecten met bijzondere randvoorwaarden en extreme eisen

Organisatie Bouwen met Staal en Tata Steel Europe

Voor nadere inlichtingen Mic Barendsz (Bouwen met Staal), mic@bouwenmetstaal.nl, tel. (088) 353 12 12 en Joost van der Lans (Tata Steel Europe)

Deelname is gratis.

Aanmelden kan via de aanmeldbutton rechtsboven op deze pagina. Na aanmelding ontvangt u van Bouwen met Staal op uw e-mailadres een deelnamebevestiging.

Reisinfo en parkeren Deze informatie volgt zodra de exacte locatie bekend is.

Toelichting De bestaande technische commissies (TC's) van Bouwen met Staal hadden een wat 'statisch' karakter, zonder houdbaarheidsdatum. In plaats daarvan wil het huidige bestuur toe naar meer ‘dynamische’ werkgroepen die tijdelijk van aard zijn en op projectbasis opereren met een bepaald, strak omlijnd doel. In die zin wordt gesproken van 'bubbles' die na het nagestreefde doel te hebben behaald, mogen 'knappen'. Of van 'cocons' waar na verloop van tijd iets prachtigs uitkomt. In dat licht mag deze start van de 'cooon' Hyperloop worden gezien. Doel van deze eerste bijeenkomst is om, na een korte kennismaking met alle aanwezigen, discussies te voeren over aspecten die bij de Hyperloop aan de orde komen, zoals het constructief ontwerp, veiligheid en fabricage en montage.

Achtergrond De Hyperloop is een transportsysteem waarbij gebruik gemaakt wordt van magnetische voortstuwing in een vacuüm gezogen buis, waardoor mensen en goederen worden getransporteerd. De Delftse start-up Hardt ontwikkelt het gehele Hyperloop-systeem in samenwerking met o.a. Royal IHC, BAM en Tata Steel. Doel is om in 2020 een uitgebreide testbaan te realiseren.
De Hyperloop heeft verschillende ontwikkelingstrajecten waaronder: het voertuig (de ‘pod’), de buis (de ‘tube’) en de magneetbaan (de ‘track’). Daarnaast is er aandacht voor veiligheid, sluizen, wissels, stations, enz. De ‘buis’ zelf zal van staal zijn. Reden waarom Tata Steel Europe bij de ontwikkeling van de ‘tube’ samenwerking zoekt met de achterban van Bouwen met Staal.
Als vervolg op een geslaagde workshop tijdens de Nationale Staalbouwdag in oktober, zal er in 2019 een viertal bijeenkomsten plaatsvinden. Deze bijeenkomsten hebben een workshop-achtig karakter, waarbij thema’s als bouwkundig ontwerp, constructieve vormgeving, constructieve veiligheid, fabricage en montage, kosten aan de orde komen.

Programma:

13:30 Ontvangst met koffie/thee bij Bouwen met Staal

14:00 Kennismaking en korte presentatie resultaten tot nu toe

Joost van der Lans (Tata Steel Europe)

14:20 Workshop over diverse aspecten Hyperloop, o.a.

  • bouwkundig ontwerp
  • constructieve vormgeving
  • detailengineering en verbindingen
  • fabricage en montage
  • veiligheid
  • kosten

17:00 Afsluiting