Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Webinar Drieluik Duurzaamheid

Op  maandag 17 mei, dinsdag 25 mei en maandag 31 mei organiseert de Samenwerkende Nederlandse Staalbouw samen met Bouwen met Staal het webinar drieluik Duurzaamheid. Dit is onderdeel van het online cursusprogramma Allround Staalbouwer en is exclusief voor leden van de Samenwerkende Nederlandse Staalconstructiebedrijven.

« terug naar Evenementen Meld je aan voor dit evenement

Webinar gemist?

Na afloop zullen de drie afleveringen van dit webinar beschikbaar worden gemaakt voor SNS-leden.

Inhoud

De SNS Landelijk zal in 2021 aan de hand van een groot aantal online cursussen vrijwel alle aspecten van het staalconstructie-vak bij de hand nemen. Exclusief en gratis voor SNS-leden.

De cursussen zullen verzorgd worden vanuit Studio Staal in Zoetermeer. Maandag van 16:00 uur tot 16:45 wordt de vaste cursus-tijd in 3 blokken over 1 onderwerp.
 
Kennis over het staalconstructie-vak wordt gedoceerd voor de verschillende afdelingen van tekenkamer tot calculatie tot fabriek tot management. 

Webinar drieluik: Duurzaamheid

In dit drieluik gaan we het hebben over duurzaamheid. Eigenlijk een containerbegrip waar van allerlei begrippen onder vallen. Vaak ook nog een moeilijk te vatten thema die in de praktijk van de staalconstructiebedrijven moeilijk te vertalen is. Uiteraard hebben we allemaal zonnepanelen op het dak en proberen we minder plastic te verbruiken, afval in te zamelen en elektrische te rijden etc. Maar hoe zorgen we ervoor dat we duurzamer, circulair kunnen bouwen in de toekomst. 

Wat ons betreft voor iedereen binnen het staalconstructiebedrijf belangrijk om wat basiskennis te krijgen over duurzaamheid. 
 

 

Webinar 1: Wat is duurzaamheid, het grote plaatje                                                        

Programma 17 mei 2021 16.00 uur - 16.45

15.50

Ontvangst in de lobby van MS Teams

 

16.00

Welkomstwoord en introductie

Annamarie Hagoort (Bouwen met Staal, branchemanager SNS)

16.05

Het drieluik begint een algemeen verhaal over duurzaamheid in brede context. Hoe kijkt de Nederlandse overheid tegen duurzaamheid aan, het publieke plaatje en de lobby maar ook op Europees niveau de wet en regelgeving. 

 

 

 

Jan Pieter den Hollander (Bouwen met Staal)

 

16.45

Uiterlijk einde

 

Webinar 2: Hoe maak ik een constructie minder milieubelastend

Programma 25 mei 2021 van 16.00 u. - 16.45 u.

15.50

Ontvangst in de lobby van MS Teams

 

16.00

Welkomstwoord en introductie

 

 

Annamarie Hagoort (Bouwen met Staal, branchemanager SNS)

16.05

 

In verband met Tweede Pinksterdag het tweede deel op dinsdag. In dit webinar bespreken we hoe we een constructie minder milieubelastend maken. We gaan in op een aantal termen als MKI, MPG, LCA etc.

Jan Pieter den Hollander (Bouwen met Staal)

16.45

Uiterlijk einde

 

Webinar 3: Hergebruik van staal, hoe werkt dat?

Programma 31 mei 2021 van 16.00 u. - 16.45 u.

15.50

Ontvangst in de lobby van MS Teams

 

16.00

Welkomstwoord en introductie

Annamarie Hagoort (Bouwen met Staal, branchemanager SNS)

Pieter Klijn, (directeur Vic Obdam)

16.05

 

In het laatste deel zullen we een praktijkvoorbeeld bespreken over hergebruikt staal in een project van Vic Obdam. Pieter Klijn, directeur zal een presentatie hierover geven en hun visie hierop loslaten. 
 

16.45

Uiterlijk einde

 

Bestemd voor

Exclusief en gratis voor SNS-leden, geschikt voor iedereen binnen het staalconstructiebedrijf die iets meer wilt weten hoe de krachten door de constructie lopen en hoe een bout- of lasverbinding werkt. Er is geen constructieve voorkennis noodzakelijk, wel interesse van hoe het werkt. 
 

Niveau

MBO, middenkader

Docenten/sprekers

De cursus wordt verzorgd door Jan Pieter den Hollander, duurzaamheidsspecialist Bouwen met Staal. 

Tijdsduur

De webinars duren circa 3 kwartier tot maximaal 1 uur inclusief gelegenheid tot het stellen van vragen.

Waar en wanneer

Maandag 17 mei, dinsdag 25 mei en maandag 31 mei, online

Kosten en studiemateriaal

In de vorm die de SNS voor deze webinars kiest zijn ze gratis toegankelijk voor SNS-leden. We gebruiken hiervoor het programma MS Teams. Het is aan te raden dit van tevoren te installeren. Zie onze algemene inschrijvings- en betalingsvoorwaarden.

Aanmelden

U meldt zich aan alle drie lezingen over het optimaliseren van het staalbouwproces. Als u er een keer niet bij kunt zijn, is dat geen probleem. Voor deelname moet u zich uiterlijk de vrijdag voor het webinar aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button bovenaan op deze pagina. Op de ochtend van het webinar ontvangt u een e-mail met link naar het webinar. SNS behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.

Deelnemende bedrijven