Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Nationale Staalbouwdag 2018

Nationale Staalbouwdag 2018: het info-event voor staalminnend Nederland.

« terug naar Evenementen

woensdag 3 oktober 2018

Tata Steel, Velsen-Noord

Bouwen met Staal organiseert de Nationale Staalbouwdag 2018 op woensdag 3 oktober bij Tata Steel in IJmuiden, als (zelfstandig) onderdeel van een serie van festiviteiten ter viering van ‘100 Jaar Staal in de IJmond’. Dit jaar is ‘t precies 100 jaar geleden dat de NV Koninklijke Nederlandse Hoogovens en Staalfabrieken – nu Tata Steel – werd opgericht.

  • De opzet en programma’s van de Nationale Staalbouwdag 2018 worden in april bekend gemaakt.

De Nationale Staalbouwdag is het jaarlijks terugkerend info-event voor de brede Nederlandse (staal)bouw: van opdrachtgevers en ontwerpers tot en met staalbouwers, toelevanciers en producenten. De afgelopen jaren heeft de dag gemiddeld zo’n 1.500 bezoekers getrokken. Op de vakbeurs zijn circa 65 bedrijven en organisaties met een stand aanwezig.

De organisatie is in handen van Bouwen met Staal. De vaste ingrediënten van de Nationale Staalbouwdag zijn:

  • Congres met lezingen en discussies over belangrijke actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen in het ontwerpen en bouwen met staal. Aan het congresprogramma wordt meegewerkt door bekende representanten uit de Nederlandse ontwerp- en bouwwereld, het onderwijs, de wetenschappen en verwante disciplines en vakgebieden.
  • Vakbeurs met stands van zo’n 65 bedrijven en instellingen zoals coaten en verzinken, ingenieursbureaus, software en verbindingsmiddelen.
  • Seminars voor doelgroepen (bijvoorbeeld architecten) over belangrijke actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen in het ontwerpen en bouwen met staal.
  • Studentenprogramma: zo’n 300 studenten Bouwkunde en Civiele Techniek ontmoeten hun toekomstige collega’s bij ingenieursbureaus en staalconstructiebedrijven. (poster)
  • StudentenSTAALprijs: uitslag en uitreiking van de jaarlijkse waardering voor afstudeerprojecten in staal.
  • Nationale Staalprijs: uitslag en uitreiking van de tweejaarlijkse prijs voor inspirerende stalen bouwprojecten.