Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Staalcafé 2020

Staalcafé 2020: download presentaties

 

« terug naar Evenementen

Dit event is geweest.

De presentaties kunt u hieronder kosteloos downloaden als PDF:

Staalcafé: hét netwerk-platform voor meer en beter staal in de bouw

donderdag 5 maart 2020

Van Nellefabriek, Rotterdam

Bouwen met Staal doe je samen

Al eens geprobeerd om in uw eentje een schilderijtje op te hangen? Dat gaat niet vlot (als ’t al lukt) en het resultaat is doorgaans minder ‘bezienswaardig’. Je moet ’t samen doen. Dat geldt evenzeer voor het bevorderen van de toepassing van staal in de bouw. Voor dat ‘meer en beter staal in de bouw’ verzorgt Bouwen met Staal de benodigde promotie, voorlichting, kennisoverdracht en onderzoeksinitiatie, vervat in een breed scala aan activiteiten gericht op de verschillende disciplines binnen de Nederlandse bouw- en vastgoedsector.

Om dat goed te doen, doet Bouwen met Staal dat samen met vele betrokken vertegenwoordigers van deze disciplines: van adviseurs en ontwerpers tot en met staalbouwers, onderwijsinstellingen, onderzoeksinstituten en brancheorganisaties. Daarvoor beschikken we over een breed en gemotiveerd netwerk. Sterker nog, Bouwen met Staal ís een netwerkorganisatie, want alleen dankzij ons netwerk kunnen onze activiteiten 't meest effectief, waardevol en gedragen zijn.

Maar dat netwerk vraagt om uitbreiding en versterking. Want samenwerken is nu misschien wel belangrijker dan ooit. De staalbouwpraktijk staat voor belangrijke nieuwe opgaven en uitdagingen: verduurzaming, hergebruik en transformatie van gebouwen, circulair bouwen, andere contractvormen, interdisciplinair ontwerpen, ontwerp- en productieautomatisering, constructieve veiligheid, private kwaliteitsborging en – niet te vergeten – de problematiek rond stikstofdepositie en PFAS. Om adequaat op deze staalbouwbrede ontwikkelingen te anticiperen, hebben we ú nodig als participant van Bouwen met Staal.

Het waarom en hoe van die participatie – inclusief de pluspunten voor het bouwen met staal en de voordelen voor uw bedrijf of organisatie – worden tijdens het Staalcafé 2020 uit de doeken gedaan door Bouwen met Staal-directeur Frank Maatje en Erik de Jong van Advercom, die namens Bouwen met Staal de acquisitie verzorgt.

Zoals de stamgasten van het jaarlijkse Staalcafé gewend zijn, is er geen Staalcafé zonder de uitkomsten van een gerichte, actuele marktanalyse. Onze marktdata-expert Mic Barendsz heeft de macro-economische cijfers en prognoses van onder meer het EIB, ABN, ING, CBS, worldsteel en Eurofer en de bevindingen uit eigen Bouwen met Staal-marktonderzoek vertaald in de belangrijkste trends, verwachtingen en kansen voor staal in de bouw.

Na de presentaties nemen de Van Nelle tourguides u mee voor een rondleiding door de Van Nellefabriek. Eind jaren ’90 is dit monumentale complex (UNESCO Werelderfgoed) getransformeerd tot bedrijfsverzamelgebouw en event-center. Vorig jaar, dit jaar en volgend jaar biedt de Van Nellefabriek onderkomen aan de Nationale Staalbouwdag.


Duur 14:30–18:00 uur

Locatie Van Nelle Fabriek, Rotterdam (Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam)

Organisatie

Voor nadere inlichtingen: Arend Dolsma (arend@bouwenmetstaal.nl) en Mic Barendsz (mic@bouwenmetstaal.nl), tel. (088) 353 12 12.

Doelgroepen

Relaties van Bouwen met Staal, waaronder (potentiële) bedrijfsleden vereniging BmS, sponsors en exposanten Nationale Staalbouwdag, adverteerders vakblad Bouwen met Staal en andere belangstellenden.

Deelname is gratis na on-line aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de aanmeldbutton rechtsboven op deze pagina. Na aanmelding ontvangt u van Bouwen met Staal op uw e-mailadres een deelnamebevestiging.

Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Route per auto

De Van Nelle Fabriek ligt dichtbij maar liefst vier snelwegen. Eenmaal op de afrit van de A13 is het 3 minuten rijden naar de locatie. Het navigatie-adres van de Van Nelle Ontwerpfabriek is de Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam. Let op: sommige routeplanners / navigatiesystemen brengen u naar naar de verkeerde kant van het spoor als u ‘Van Nelleweg’ intoetst. Toets dan in: ‘Schuttevaerweg 91’.

Download hier de volledige routebeschrijving Van Nelle als PDF.

Parkeren

Parkeren is mogelijk op het eigen parkeerterrein van Van Nelle. Bij aankomst trekt u een inrijkaart. Bij de balie van Bouwen met Staal in de ontvangstruimte (De Branderij) kunt u uw inrijkaart inwisselen voor een gratis uitrijkaart.

Route per OV

Vanaf Rotterdam Centraal Station stapt u gemakkelijk op de bus om in 8 minuten naar de Van Nellefabriek te gaan. Vanaf Rotterdam Centraal Station neemt u buslijn 38 richting Station Schiedam Centrum. U stapt uit bij halte Beukelsbrug op de Horvathweg. Neem de trap naar beneden, ga linksaf het spoorviaduct onderdoor en steekt over naar de hoofdingang van de Van Nelle Fabriek. Plan uw reis via 9292.nl


Programma

14:30

Ontvangst met koffie/thee in De Branderij, Van Nellefabriek

Presentaties in ‘Achter Glas’, Van Nellefabriek:

15:00

Bouwen met Staal doe je samen

Frank Maatje (Bouwen met Staal)

15:20

Staal in de Nederlandse bouw: positie, ontwikkelingen en kansen in de markt

Mic Barendsz (Bouwen met Staal)

15:40

Bouwen met Staal, daar word je beter van

Erik de Jong (Advercom, namens Bouwen met Staal)

16:00

Dialoog

o.l.v. Frank Maatje

16:30

Rondleiding Van Nelle Fabriek

o.l.v. tourguides Van Nelle

17:00

Afsluiting met drankjes en hapjes in De Branderij

18:00

Einde


Foto's: wandel- en fietsbrug De Groene Verbinding, A15/Betuwelijn, Rotterdam-Zuid (Gemeentewerken Rotterdam, 2014, © Art by Dominic) • Nationale Staalbouwdag 2019 (© Pieter Kers | Beeld.nu) • Van Nellefabriek (© Van Nelle Rotterdam Events en Gemeente Rotterdam).