Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Webinar-tweeluik Rendement in de staalbouw

Twee donderdagen achter elkaar op 24 september en 1 oktober organiseert Bouwen met Staal samen met Liemar het webinar tweeluik Rendement in de staalbouw.

« terug naar Evenementen Meld je aan voor dit evenement

Foto: OV terminal Den Haag, ontw.: Benthem Crouwel architecten

Afb. boven: Bocad van Liemar.

Webinar gemist?

Na afloop zullen de twee afleveringen van dit webinar beschikbaar zijn via deze webpagina en via het Youtube-kanaal van Bouwen met Staal. Klik op de titel van het webinar voor de directe link naar het webinar op YouTube.

Inhoud

Over uiteenlopende onderwerpen organiseert Bouwen met Staal webinars. Webinars zijn lezingen, workshops, colleges, enz. die plaatsvinden via het internet. In de vorm die Bouwen met Staal voor deze webinars kiest zijn ze betrekkelijk kort (meestal een half uur, maximaal een uur), laagdrempelig (niet al te specialistisch) en gratis toegankelijk. Naast deze webinars zijn er online cursussen die langer duren (meerdere uren en meerdere dagen), specialistischer zijn en tegen een vergoeding worden aangeboden.

Webinar tweeluik: Rendement in de staalbouw

Bouwen met Staal organiseert samen met Liemar Software een interessante serie webinars binnen de staalbouw. In dit tweeluik delen diverse staalbouwbedrijven hun visie over rendement in het staalbouwproces en hun praktijkervaringen met automatisering.

Webinar 1: Bocad constructiesoftware opnieuw bekeken

AVEVA Bocad verhoogt direct het rendement van projecten doordat de workflow wordt geoptimaliseerd. De focus ligt op het toevoegen van waarde en het elimineren van handelingen die geen waarde toevoegen. Door te werken met een 3D-model, kunnen alle betrokken partijen direct belangrijke informatie aan het model ontlenen. Hierdoor neemt het aantal fouten af, en wordt de efficiëntie en flexibiliteit met deze constructiesoftware verhoogd. In dit Bouwen met Staal webinar worden de techniek, toepassing en voordelen van Bocad besproken door Hardeman Veenendaal. 

Programma 24 september 2020 van 13.00 u. - 13.45 u.

12.50

Ontvangst in de lobby van MS Teams

 

13.00

Welkomstwoord en introductie

Frank Maatje (Bouwen met Staal)

13.05

 

Hardeman Veenendaal laat zien hoe zij Bocad toepassen in hun bedrijf.

 

Annamarie Hagoort (Bouwen met Staal, branchemanager SNS)

 

Na de filmpopname van Hardeman zijn er korte vraaggesprekken in Studio Staal met vertegenwoordiger van Hardeman en van Liemar

Frank Maatje (Bouwen met Staal)

13.30

Gelegenheid tot het stellen van vragen

 

14.00

Uiterlijk einde

 

Webinar 2: Strakke planning van tekenkamer tot fabriek

De meest belangrijke project beheerfactor naast geld is natuurlijk tijd. “Maak haast als je tijd hebt, dan heb je tijd als je haast hebt”. In onze projecten-business draait alles om tijd. Tijd is geld. Dat zijn dus de eerste kosten die als staalbouw kunnen worden bespaard. Hoe efficiënter we daarmee omgaan, hoe meer kosten we kunnen besparen.

Met behulp van de module projectplanning kunnen staalconstructiebedrijven projecten overzichtelijk plannen. In de maakindustrie veranderen er dagelijks zaken die van invloed zijn op de planning. In de staalbouw moeten projecten daarom flexibel kunnen worden gepland.

In dit Bouwen met Staal webinar worden de techniek, toepassing en voordelen van planning en proces besproken door de GB Steelgroup uit Emmeloord. 

Programma 1 oktober 2020 van 13.00 u. - 13.45 u.

12.50

Ontvangst in de lobby van MS Teams

 

13.00

Welkomstwoord en introductie

Frank Maatje (Bouwen met Staal)

13.05

 

Annamarie Hagoort (branchemanager SNS) interviewt Bob Soetekouw, algemeen directeur GB Steelgroup en neemt een kijkje bij Kampstaal in de projectplanning op kantoor en in de fabriek.

Annamarie Hagoort (Bouwen met Staal, branchemanager SNS)

 

Tussen de filmpjes van beide bedrijven door zijn er korte vraaggesprekken in Studio Staal met vertegenwoordigers van Kampstaal en Liemar

Frank Maatje (Bouwen met Staal)

13.30

Gelegenheid tot het stellen van vragen

 

14.00

Uiterlijk einde

 


Programma overige webinars

De webinars die Bouwen met Staal organiseert vinden meestal plaats op donderdagen, starten 13.00 u. en duren circa een half uur met vervolgens gelegenheid om vragen te stellen. Kijk voor de overige webinars in de agenda.

Afb. rechts: Nationale Staalprijs.

Bestemd voor

Geïnteresseerden in de fabricage- en montageaspecten van ontwerpen en bouwen met staal, zoals staalbouwers, aannemers, toeleveranciers aan de staalbouw, constructief ontwerpers, constructeurs, architecten, bouwkundigen, docenten, studenten, bouwtoezichten, enz.

Niveau

MBO, HBO en TU

Kenniseenheden Constructeursregister

De webinars van 0,5 uur zijn te kort om een punt (kenniseenheid) voor te geven voor het Constructeursregister.

Docenten/sprekers

Diversen. De deelnemende bedrijven staan onderaan deze pagina.

Tijdsduur

De webinars van Bouwen met Staal duren circa 0,5 uur tot 1 uur met vervolgens gelegenheid. Aanvangstijd is meestal 13.00 u.

Waar en wanneer

Donderdagen 24 september en 1 oktober 2020. Check regelmatig de website Bouwen met Staal voor eventuele aanvullingen of wijzigingen.

Kosten en studiemateriaal

In de vorm die Bouwen met Staal voor deze webinars kiest zijn ze gratis toegankelijk. Bouwen met Staal gebruikt hiervoor het programma MS Teams. Het is aan te raden dit van tevoren te installeren. Zie onze algemene inschrijvings- en betalingsvoorwaarden.

Aanmelden

U meldt zich aan alle drie lezingen over het optimaliseren van het staalbouwproces. Als u er een keer niet bij kunt zijn, is dat geen probleem. Voor deelname moet u zich uiterlijk de woensdag voor het webinar aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button bovenaan op deze pagina. Op de ochtend van het webinar ontvangt u een e-mail met link naar het webinar. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.

Deelnemende bedrijven