Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Webinar voorbewerken HGG

Op maandag 1 november organiseert de Samenwerkende Nederlandse Staalbouw samen met Bouwen met Staal en HGG het webinar voorbewerken in het staalbouwproces. Dit is onderdeel van het online cursusprogramma Allround Staalbouwer en is exclusief voor leden van de Samenwerkende Nederlandse Staalconstructiebedrijven.

« terug naar Evenementen Meld je aan voor dit evenement

Webinar gemist?

Na afloop zal dit webinar beschikbaar worden gemaakt voor SNS-leden.

Inhoud

De SNS Landelijk zal in 2021 aan de hand van een groot aantal online cursussen vrijwel alle aspecten van het staalconstructie-vak bij de hand nemen. Exclusief en gratis voor SNS-leden.

De cursussen zullen verzorgd worden vanuit Studio Staal in Zoetermeer. Maandag van 16:00 uur tot 16:45 wordt de vaste cursus-tijd in 3 blokken over 1 onderwerp.
 
Kennis over het staalconstructie-vak wordt gedoceerd voor de verschillende afdelingen van tekenkamer tot calculatie tot fabriek tot management. 

Webinar voorbewerken in het staalbouwproces

 Op maandag 1 november hebben we in samenwerking met HGG Profiling Contractors B.V. een webinar over het voorbewerken van stalen balken en buizen. 

Het werk van de staalbouwer wordt steeds complexer. Met CAD pakketten kunnen complexe vormen worden gemodelleerd, en vervolgens met intelligente snijmachines worden gemaakt, denk maar aan complexe buis-buis verbindingen.

Niet iedereen heeft deze machines in huis om deze complexe voorbewerkingen uit te voeren. HGG biedt u de service om de voorbewerkingen voor u uit te voeren. Naast complexe constructies kan HGG u ook helpen bij het kosten efficiënter maken van een standaard constructie door ravelingen en laskanten aan uw profielen te snijden.    

Na dit webinar bent u op de hoogte van:

  • De laatste kennis ontwikkelingen in voorbewerking van staal
  • Een goede afweging te maken over zelf doen of uitbesteden
  • Kosten te verlagen in typische staalbouw verbindingen.
  • Gratis toegang tot DSTV viewer in Procam: maakt het mogelijk om NC files uit Tekla te visualiseren en controleren.                           

Programma 1 november 2021 16.00 uur - 16.45

15.50

Ontvangst in de lobby van MS Teams

 

16.00

Welkomstwoord en introductie

Annamarie Hagoort (Bouwen met Staal, branchemanager SNS)

16.05

 

Voorbewerken in het staalbouwproces

 

 

 

Jos Wijnker en Bart Scheringa, HGG Group

 

16.45

Uiterlijk einde

 

HGG Profiling Contractors B.V. is gespecialiseerd in het 3D-profileren van buizen, kokers en balken, inclusief laskantvoorbereiding. HGG Profiling Contractors B.V. is in staat om 3D-profielen te profileren en speciale vormen te snijden voor staalbouw, offshore, scheepsbouw en proces industrie. CNC-gestuurde snijmachines en robot-profileerlijnen verzorgen de ravelingen aan het materiaal, direct uit CAD-software tekeningen. HGG Profiling Contractors B.V. levert een compleet bouwpakket dat direct verwerkt kan worden.

 

Bestemd voor

Exclusief en gratis voor SNS-leden, geschikt voor iedereen binnen het staalconstructiebedrijf die hun werk effcienter te maken door gebruik te maken van voorbewerking door derden.

Niveau

MBO, middenkader

Docenten/sprekers

De cursus wordt verzorgd door Annamarie Hagoort en HGG.

Tijdsduur

De webinars duren circa 3 kwartier tot maximaal 1 uur inclusief gelegenheid tot het stellen van vragen.

Waar en wanneer

Maandag 4 oktober, online

Kosten en studiemateriaal

In de vorm die de SNS voor deze webinars kiest zijn ze gratis toegankelijk voor SNS-leden. We gebruiken hiervoor het programma MS Teams. Het is aan te raden dit van tevoren te installeren. Zie onze algemene inschrijvings- en betalingsvoorwaarden.

Aanmelden

U meldt zich aan alle drie lezingen over het optimaliseren van het staalbouwproces. Als u er een keer niet bij kunt zijn, is dat geen probleem. Voor deelname moet u zich uiterlijk de vrijdag voor het webinar aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button bovenaan op deze pagina. Op de ochtend van het webinar ontvangt u een e-mail met link naar het webinar. SNS behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.

Deelnemende bedrijven