Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Architectuurprijs Nijmegen voor Estel Residence

‘De transformatie van Estel Residence is een voorbeeld voor hoe we met jonge monumenten moeten omgaan. Het gebouw straalt een soort vanzelfsprekendheid uit dat te danken is aan de perfectionistische transformatie en het respect voor het originele ontwerp van Alexander Bodon, bewonderenswaardig’.

« terug naar Nieuws

Met dit lovend juryoordeel is de herontwikkeling van het voormalige Estel-kantoor in Nijmegen tot appartementengebouw Estel Residence de winnaar geworden van de Architectuurprijs Nijmegen 2019.

De jury, onder aanvoering van Mireille Jeunink (directeur vastgoedontwikkeling bij Van Wonen), meent bovendien dat de transformatie – ‘tot in detail uitgevoerd’ – duidelijke waarde toevoegt aan de stad. Naast verantwoordelijk architect Teake Bouma deelt opdrachtgever Fiduvast in de complimenten. ‘Kwaliteit ging hier duidelijk boven kwantiteit’, voegt de jury de initiator van het transformatieproject toe.

De Stadsschouwburg was donderdag 6 februari jl. het toneel van de prijsuitreiking. Behalve de vakjuryprijs voor Estel Residence lag die avond de Duurzaamheidsprijs te wachten op De Getijden: 17 woningen in en rond een oude school, ontworpen door NEXIT Architecten voor een collectief particuliere opdrachtgevers. De publieksprijs ging naar De Bastei, het centrum voor natuur en cultuurhistorie naar ontwerp van Van Roosmalen van Gessel architecten. Dit museumgebouw, ondergebracht ín de Nijmeegse stadswal, won vorig jaar ook de Schreudersprijs 2019 voor ondergronds bouwen.

Aan de Architectuurprijs Nijmegen namen dit jaar 29 projecten deel.

  • Beschrijvingen van het transformatieproject Estel zijn te vinden op de website staalmakers en in nummer 268 (april 2019) van het vakblad Bouwen met Staal.