Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Bouwend Nederland: ‘Haal infrastructuur naar voren’

Naar eigen zeggen heeft Bouwend Nederland nog niet vernomen dat het werk op bouwplaatsen in ons land stil komt te liggen. Maar het is zeker niet ondenkbaar dat in de nabije toekomst bouwlocaties sluiten en orders worden uitgesteld vanwege de coronacrisis. Haal daarom de overheidsopdrachten voor infrastructuur naar voren, luidt de oproep van de branchevereniging voor bouwbedrijven.

« terug naar Nieuws

Van sluiting van bouwlocaties heeft Bouwend Nederland nog geen berichten ontvangen. Op de meeste locaties wordt volgens de vereniging nog doorgewerkt. In sommige gevallen kunnen bouwers niet bij hun werk komen omdat opdrachtgevers dat niet willen, bijvoorbeeld bij werkzaamheden die binnen gebouwen plaatsvinden.

Hoe groot de schade van de coronacrisis voor de Nederlandse bouwsector tot nu toe is, kan Bouwend Nederland nog niet aangeven. ‘Het zijn ongekende tijden en de situatie van nu konden we ons een week geleden ook niet voorstellen’, aldus een woordvoerder van de organisatie.

Wel houdt Bouwend Nederland rekening met uitstel van orders. De vereniging roept dan ook op vooral overheidsorders voor nieuwbouw of renovatie van infrastructuur naar voren te halen ‘om de continuïteit niet in gevaar te brengen’.

Werkgevers in de bouw informeren hun personeel, dat veelal van buitenlandse afkomst is, goed over preventie van verdere verspreiding van het virus. ‘We hebben onze leden aangeraden om alle adviezen van het RIVM goed op te volgen en te communiceren’, aldus Bouwend Nederland.

  • Foto: plaatsing loopbrug Polaris, Schiphol-Oost (Ector Hoogstad Architecten, © Octatube).