Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Fiat voor expansie

ArcelorMittal heeft van een rechter in India toestemming gekregen om het Indiase Essar Steel in te lijven. De rechtbank voor handelsrecht in India zou geen bezwaren zien in het resolutieplan van ArcelorMittal.

« terug naar Nieuws

In de overname trekt ArcelorMittal op met Nippon Steel & Sumitomo Metal. Eind vorig jaar wonnen de bedrijven formeel al de overnamestrijd rond het failliete Essar Steel. Een last-minute bod van de oprichters van Essar zorgde echter voor vertraging. De partijen hebben voorgesteld om op voorhand 420 miljard roepie (zo’n 5,3 miljard euro) te betalen aan de banken van het failliete bedrijf om schulden van Essar af te lossen. Daarnaast volgt een kapitaalinjectie van 80 miljard roepie.

Volgens ArcelorMittal biedt de overname een unieke mogelijkheid om een sterke positie op te bouwen in India, momenteel de snelst groeiende staalmarkt ter wereld.

  • Foto: Gebouw Pétrusse, het internationale hoofdkantoor van ArcelorMittal in Luxemburg-stad. Naar verwachting eind 2021 betrekt de staalproducent elders in de stad een geheel nieuwe hoofdzetel. In het ontwerp (zie impressie) zijn hoofdrollen weggelegd voor staal en glas. Het ontwerp wordt geleverd door Wilmotte & Associés (W&A). Dit Franse architectenbureau heeft zichzelf op de kaart gezet met onder meer het Ferrari sporting management centre in Maranello, Google’s UK headquarters in London en het vijf-sterren Mandarin Oriental Hotel in Parijs.