Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Hollandia grotendeels in handen van Amsterdamse investeerder

Staalconstructiebedrijf Hollandia komt hoogstwaarschijnlijk voor een groot deel in handen van de Amsterdamse investeringsmaatschappij Standard Investment.

« terug naar Nieuws

De bedrijfsonderdelen Hollandia Structures, Hollandia Infra, Hollandia Services, Everest Industriële Montage en Hollandia UK worden ondergebracht in 'Hollandia Orange'. In deze nieuwe holding neemt Standard Investment een belang van 50 procent. De andere helft blijft van de huidige eigenaren, de familie Lubbers. Moedermaatschappij Hollandia Vastgoed en Hollandia Holding blijven volledig eigendom van de huidige aandeelhouders en gaan zelfstandig verder. Onder Hollandia Holding vallen Hollandia Engineering en Hollandia Systems.

Ook de CEO van de onderneming is onveranderd: Steven Lubbers. ‘Hollandia is van oudsher verweven met de samenleving. Letterlijk, als bouwer van belangrijke infrastructurele projecten, maar daarnaast ook met een toekomstgerichte strategie waarbij maatschappelijke en economische belangen hand in hand gaan. De participatie van Standard Investment betekent dat we een partner hebben waarmee we deze positie in en buiten Nederland kunnen versterken en uitbouwen.’, aldus Lubbers in een persbericht van Standard Investment.

De Autoriteit Consument & Markt moet de voorgenomen transactie nog wel goedkeuren. Financiële details worden niet bekend gemaakt.

Het ruim 90-jarige Hollandia, in 1928 opgezet als fabriek van bouten en moeren, legt zich toe op staalconstructies voor onder meer de infrastructuur, utiliteitsbouw, petrochemie en de energiesector. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in Krimpen aan den IJssel en vestigingen in Heijningen, Fijnaart en Londen. De bedrijfsonderdelen die samengaan onder ‘Hollandia Orange’, waren vorig jaar goed voor een omzet van circa 100 miljoen euro en een bruto-resultaat van 6,5 miljoen. De onderneming telt in totaal zo’n 300 medewerkers.

  • Foto’s: Met British Airways i360 in Brighton (UK) sleepte Hollandia Infra vorig jaar een Nationale Staalprijs in de wacht (© Visual Air).