Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Innovatiesessie Circulair bouwen met staal op de Bouwbeurs

Donderdag 7 februari a.s. is Bouwen met Staal op de Bouwbeurs met de Innovatiesessie Circulair bouwen met staal.

« terug naar Nieuws

De sessie vindt plaats op het TechForum in hal 9 van de Jaarbeurs, als onderdeel van Bouwbeurs R&D. Dit speciale beursprogramma draait om het begintraject van het bouwproject. Beoogde bezoekers zijn dan ook opdrachtgevers, architecten en constructeurs.

De innovatiesessie van Bouwen met Staal is van 10:40–11:20 uur en staat geheel in het teken van de implementatie van circulaire economie in de ontwerp- en bouwpraktijk. Hergebruik van bouwdelen en gebouwen vormt daartoe de grondslag. Frank Maatje van Bouwen met Staal laat u weten wat Bouwen met Staal momenteel doet of van plan is om het hergebruik van staalconstructiedelen en complete staalconstructies te stimuleren en faciliteren.

Na deze ‘state of the art’ geeft ontwikkelaar Rogier Joosten tekst en uitleg over filosofie, concept, bouw en toekomstperspectieven van paviljoen The Green House. Voor maximaal 15 jaar fungeert dit gebouw als restaurant, vergaderaccommodatie en meetingpoint voor het Jaarbeursgebied naast Utrecht CS. Daarna kan het gebouw tot op de oorspronkelijke onderdelen worden gedemonteerd voor hergebruik van de componenten in nieuwe projecten óf voor herbouw van de complete constructie op een andere locatie. Na zijn presentatie neemt Rogier u mee naar het paviljoen voor een (letterlijk) kijkje in de keuken.

  • Deelname aan de innovatiesessie is geheel gratis. Voor aanmelden en het volledige sessieprogramma kunt u hier terecht.

  • Openingsfoto en inzet: óók een treffend voorbeeld van circulair bouwen is de busterminal op OV-knooppunt Schiphol-Noord. Het busstation is gehuisvest in een historische staalconstructie die eerder dienst deed als T2-hangar in Engeland tijdens de WO II en daarna als vliegtuighangar op The Hague Rotterdam Airport. Claessens Erdmann architects en designers maakte het herbestemmingsontwerp. De demontage en hermontage werd verzorgd door Aa-Dee Machinefabriek Staalbouw Nederland Foto: © Luis Monteiro, foto-inzet: © Heijmans.
  • Foto's midden: The Green House (cepzed, © Bouwen met Staal).