Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Materiaalinnovaties beleven

Zes tentoonstellingen met 200 nieuwe materialen, 140 exposanten, een lezingenprogramma met 50 sprekers en de presentaties van 100 ontwerpers en start-ups. Dat belooft MaterialDistrict Rotterdam, dinsdag 12, woensdag 13 en donderdag 14 maart in Rotterdam Ahoy.

« terug naar Nieuws

Drie dagen lang staat de inmiddels 14e editie van het event (voorheen ‘Material Xperience’) volledig in het teken van de laatste materiaalvernieuwingen, verdeeld over de werkvelden Architecture, Interiors, Products, Textiles & Fabrics, Urban & Landscapes en Print & Sign.

Elk van deze zes sectoren is gezegend met één of meerdere ambassadeurs, stuk voor stuk (inter)nationaal gelauwerde representanten van hun sector. Voor architecture zijn dat Ben van Berkel en Filippo Lodi (UNStudio en UNSense), voor interiors het designduo Niels van Eijk en Miriam van der Lubbe (Van Eijk & Van der Lubbe). De pleitbezorgster voor Products heet Anouk Groen (RNA Design). Textiles & Fabrics staat onder aanvoering van Anne Marie Commandeur (Stijlinstituut) en Liesbeth in ’t Hout. Cees Donkers (voormalig stadsarchitect Eindhoven) is aangetrokken voor Urban & Landscapes en Annemarie Kleve (Houdbaar) neemt Urban & Landscapes voor haar rekening.

De in totaal negen ambassadeurs hebben het (organisatie)Team MaterialDistrict bijgestaan bij de samenstelling van de zes sectortentoonstellingen en de andere bestanddelen van het programma. De sectorale opzet is tevens losgelaten op het lezingenprogramma. Zo staat de sector Architecture centraal op woensdag 13 maart. Products komt uitgebreid over de bühne tijdens de openingsdag.

Je beleeft ’t allemaal vanaf aanstaande dinsdag in Ahoy Rotterdam. Nog een toegangsbewijs? Een gratis entreebewijs wacht op je onder deze link.