Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

RoboHouse geopend

Afgelopen donderdag (17 januari) is het RoboHouse officieel geopend. Bij dit Fieldlab voor geavanceerde robotica op de TU Delft Campus kunnen bedrijven en instellingen terecht met vragen over inzet van slimme robots in hun productieproces of bedrijfsvoering.

« terug naar Nieuws

Bij de opening gaven onder meer Marja van Bijsterveldt, de burgemeester van Delft, en Nicoly Vermeulen van het College van Bestuur van de TU Delft acte de présence. Uiteraard was ook de manager van RoboHouse, Jaimy Siebel, van de partij. ‘Veel bedrijven beseffen dat er winst te behalen valt door het automatiseren van bedrijfsprocessen, maar ondernemers weten vaak niet waar ze moeten beginnen', geeft Jaimy Siebel op als aanleiding tot oprichting van het Fieldlab. ‘Bij RoboHouse kunnen ondernemers niet alleen zien wat er bestaat op het gebied van robotica, maar wij helpen hen vervolgens ook met het identificeren van de plekken in hun bedrijf waar automatisering een oplossing biedt. Deze oplossingen worden vervolgens ook gevalideerd in het testcentrum van RoboHouse.'

RoboHouse is er niet alleen voor bedrijven. Ook ontwikkelaars en studenten kunnen lid worden van RoboHouse en tegen gereduceerd tarief gebruik maken van de robotfaciliteiten en de werkplaats. Daarnaast biedt RoboHouse voor een breed publiek cursussen aan, bijvoorbeeld over het programmeren van een robotarm in een robot operating system of het koppelen van een sensor aan een neuraal netwerk. ‘Er zijn niet veel plekken waar je dat in korte tijd kunt leren', aldus Siebel.

RoboHouse is een initiatief van de TU Delft, TNO, RoboValley en de bedrijven Festo en ABB. Het Fieldlab onderhoudt nauwe contacten met onderzoekers van het TU Delft Robotics Institute, wat van pas komt bij het behandelen van uitzonderlijke dan wel complexe robotiseringsvraagstukken.