Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

STABU en Ketenstandaard Bouw en Installatie samen verder

STABU en Ketenstandaard Bouw en Installatie hebben bekend gemaakt dat zij definitief gaan fuseren. Na enkele maanden van intensieve samenwerking op hun gezamenlijke locatie in Ede zijn de twee organisaties per 1 oktober 2019 samen verder gegaan onder de naam ‘Ketenstandaard Bouw en Techniek’.

« terug naar Nieuws

Door de fusie ontstaat binnen de bouw- en technieksector één organisatie voor de promotie en het beheer van de STABU Besteksystematiek, de ETIM Classificatie, de SALES Standaard voor Communicatie, de GS1 Standaard voor Identificatie en de Fabrikantgebonden Productspecificaties. Zo is beter te anticiperen op de versnelling van de digitalisering in de bouwkolom. Standaardisering is hiervoor een randvoorwaarde, vinden de fusiepartners.Ketenstandaard Bouw en Techniek heeft tot ambitie om de productiviteit en effectiviteit van de bouwkolom te vergroten via digitalisering en standaardisering. Daarmee sluit de nieuwe organisatie aan bij de Bouwagenda dat eveneens uit is op versnelde digitalisering en informatisering van de branche.

Ketenstandaard wil een foutloze en snelle data-uitwisseling in alle fasen van het bouwproces stimuleren. Dat moet gebeuren op een zo praktisch mogelijke manier, met behulp van één elektronische taal die is vastgelegd in open, systeemonafhankelijke informatiestandaarden. De standaarden dienen uiteraard te voldoen aan wet- en regelgeving, maar tegelijkertijd ook aan te haken bij de ontwikkelingen op het gebied van BIM.

Ketenstandaard Bouw en Techniek is een stichting en wordt erkend door organisaties die de verschillende geledingen van de bouw- en technieksector vertegenwoordigen: Aedes, BNA, Bouwend Nederland, FEDET, FME, HIBIN/VVNH, NL Ingenieurs, NVTB, Rijksvastgoedbedrijf, Techniek Nederland, VERTAZ en VNG. De nieuwe stichting telt zo’n 4.000 deelnemers, waaronder licentiehouders en een honderdtal software-leveranciers.