Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

ASK Romein neemt Oostingh over

Na Hillebrand neemt ASK Romein nu ook staalbouwer Oostingh over.

« terug naar Nieuws

Directies en aandeelhouders van ASK Romein en Oostingh hebben onlangs een akkoord hebben bereikt over de overname door ASK Romein van de Oostingh-bedrijven in Katwijk.

Dit melden zij vandaag in een persbericht. De transactie omvat de overname van het voltallige personeelsbestand en alle activa van Oostingh Vastgoed B.V., van Oostingh Staalbouw Katwijk B.V. en van Metal Protection B.V. De contractuele afronding van de overname wordt eind september verwacht.

Henk Oostingh treedt toe tot de directie van ASK Romein in de functie van commercieel directeur staalbouw.

Aandeelhouder Parlevliet & Van der Plas B.V. is ‘zeer ingenomen’ met deze overeenkomst. Bijna vier jaar lang ‘heeft Parlevliet & Van der Plas B.V. de Oostingh-bedrijven en de daaraan verbonden werkgelegenheid voor Katwijk veilig kunnen stellen. Parlevliet & Van der Plas B.V. is dan ook verheugd dat Oostingh zich nu in een groter geheel verder kan gaan ontwikkelen’.

ASK Romein beoogt met de overname een verdere schaalvergroting van haar staalbouwactiviteiten en daarnaast verkrijgt zij met deze overname de beschikking over ruime straal- en coating-faciliteiten.

De organisaties van ASK Romein en Oostingh zijn geen onbekenden voor elkaar. In een recent verleden werden door de Staalcombinatie ASK Romein - Oostingh reeds omvangrijke staalbouwprojecten gerealiseerd zoals onder andere de energiecentrales NUON Magnum, Sloecentrale, Enecogen en NUON Diemen. De staalconstructie van Stadskantoor Utrecht is ook een joint-venture van ASK Romein en Oostingh.