Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

BNA-nominatie voor sportcampus

Sportcampus Zuiderpark in Den Haag is genomineerd voor BNA’s Beste Gebouw van het Jaar 2018.

« terug naar Nieuws

Het ontwerp van FaulknerBrowns Architects doet mee in de categorie Leefbaarheid en Sociale Cohesie. ABT is constructeur van het project, terwijl Oostingh Staalbouw de staalconstructie leverde.

De BNA maakte de nominates voor de architectuurprijs vorige week bekend. In total strijden negen projecten strijden om de eer. De prijs die de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) uitreikt aan het gebouw met de meeste meerwaarde voor opdrachtgevers en samenleving ging vorig jaar naar Station Breda, van architect Koen van Velsen.

Uit de shortlist koos de jury in de categorie Identiteit & Icoonwaarde Concertzaal Musis Sacrum in Arnhem, het bezoekerspaviljoen Park Vijversburg in Tytjerk en het Stadsarchief in Delft. Stimulerende Omgevingen wordt vertegenwoordigd door het Gelders Huis in Arnhem en paviljoen Circl op de Amsterdamse Zuidas. Onder de noemer Leefbaarheid & Sociale Cohesie neemt de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag het op tegen het sociale woningbouwcomplex Space-S in Eindhoven en Multifunctioneel Centrum Doelum in Renkum het op tegen elkaar, en in de categorie Particuliere Woonbeleving is het Superlofts Blok Y in Utrecht genomineerd.

De uitreiking van de vakjuryprijs, de publieksprijs en de categoriewinnaars is op 18 mei in de voormalige (te renoveren) Bijlmerbajes in Amsterdam, waar binnenkort wordt gestart met de bouw van een energieneutrale stadswijk.