Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Commentaar herziene staalnormen

U kunt tot 17 juni 2018 commentaar leveren op vijf herziene delen van de Eurocode 3 'Ontwerp en berekening van staalconstructies'.

« terug naar Nieuws
Commentaar herziene staalnormen

De Eurocode 3 ‘’Ontwerp en berekening van staalconstructies/’Design of steel structures’ wordt geheel herzien. De commentaarperiode voor de delen 1993-1-1 ‘Algemene regels en regels voor gebouwen’ en 1993-1-8 ‘Ontwerp en berekening van verbindingen’ is voorbij. Nu zijn aan de beurt de volgende vijf delen: 1993-1-2 ‘Ontwerp en berekening van constructies bij brand’, 1993-1-3 ‘Aanvullende regels voor koudgevormde dunwandige profielen en platen’, 1993-1-5 ‘Constructieve plaatvelden’, 1993-1-6 ‘Sterkte en stabiliteit van schaalconstructies’ en 1993-1-7 ‘Sterkte en stabiliteit haaks op het vlak belaste platen’. Van deze delen ligt een eerste versie (‘first draft’) klaar om commentaar op te geven.

De 'first drafts' van de vijf delen zijn te downloaden door op de titels van de normen te klikken. Er kan commentaar worden geleverd tot 17 juni 2018. Voor het leveren van commentaar is nog de klassieke commentaartabel te gebruiken. Tegenwoordig is het ook mogelijk om gebruik te maken van het online commentaarsysteem. Hier is ook meer informatie te vinden over het reageren op normontwerpen. NEN stelt alle nationale normontwerpen online ter beschikking via www.normontwerpen.nen.nl.