Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Constructeur en Talent van het jaar 2018 bekend

ir. Hubert Kuijpers is Constructeur van het jaar 2018 en ir. Roy Crielaard is Talent van het Jaar 2018. Dit werd gisteren bekend gemaakt door juryvoorzitter Jack Amesz (Gemeente Den Haag) tijdens de Constructeursdag in Circl Amsterdam.

« terug naar Nieuws

Beide prijzen zijn bedoeld om het constructeursvak meer aandacht te geven, ook vanwege het maatschappelijk belang. Bovendien verdienen constructeurs die 'bovengemiddeld presteren' een podium.

Hubert Kuijpers (constructief adviseur bij Pieters Bouwtechniek, Amsterdam) scoort volgens de jury het hoogst op alle vier beoordelingscriteria: vernieuwende en aansprekende constructies, maatschappelijk relevant, bijdragen aan en zichtbaar maken van ontwikkeling van het vakgebied én bijdrage aan goede samenwerking binnen projectteams. De jury is met name te spreken over zijn multidisciplinaire aanpak. Kuijpers is vooral bekend om zijn houten constructies, zoals die van Hotel Jakarta in Amsterdam.

Roy Crielaard (structural engineer bij Heijmans Bouw en Techniek, Den Bosch) valt de eer te beurt vanwege zijn brede interesse, intensieve betrokkenheid en een ruim en divers portfolio. Opmerkelijk daarbij is dat zijn carrière nog jong is. In 2015 studeerde hij cum laude af aan de TU Delft.

Eén van de verwachte taken van beide winnaars is publiekelijk aandacht vragen voor het ingenieursvak. De organisatoren van de Constructeursdag en de prijs (Betonvereniging, VNConstructeurs, YouCon en Bouwen met Staal) bieden hen hierbij ondersteuning aan, zo beloofde de dagvoorzitter van de Constructeursdag, Meindert Schut van BNR Nieuwsradio.

'En dan niet alleen voor vakbroeders, maar ook voor het brede publiek', voegde juryvoorzitter Amesz toe. 'Toch opvallend dat een prijswinnende regisseur van een musical, die is bezocht door zo'n half miljoen personen, breed wordt uitgemeten in de landelijke pers, maar dat de uitblinkende constructief ontwerpers van woningen en andere gebouwen, die dagelijks worden bezocht door 17 miljoen personen, vrijwel geen aandacht krijgen.'