Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Constructeur van het Jaar 2018

De organisatie van de Constructeur van het Jaar roept op kandidaten in te zenden.

« terug naar Nieuws

De eervolle titel die wordt verleend namens VNconstructeurs, Betonvereniging en Bouwen met Staal ging vorig jaar naar Pim Peters (foto) van IMd Raadgevende Ingenieurs in Rotterdam. Peters ging met de titel aan de haal op grond van zijn inspanningen om de milieulast in de bouw, meer bepaald: het materiaalverbruik in hoofddraagconstructies, omlaag te brengen. Daarover zei hij later: ‘Van nu vooral van belang is dat constructeurs fingerspitzengefühl voor de milieulast ontwikkelen, zoals ze dat nu al hebben voor de ‘gewone’ kostprijs.’

De titel Constructeur van het Jaar is bedoeld voor constructeurs die op één of andere wijze een belangrijke bijdrage geleverd hebben aan het constructeursvak, of die nu al de potentie getoond hebben dit in de toekomst te gaan doen; de runner-up (tot 35 jaar) maakt kans op titel van Talent van het Jaar.

Het is tot 31 mei mogelijk voor beide titels kandidaten aan te melden. Er kan ingezonden worden vanuit verschillende gremia; collega-constructeurs, bouwers, toezichthouders, architecten of andere branchegenoten zijn welkom om voor de datum van 31 per email nominaties te richten aan secretariaat@vnconstructeurs.nl met de naam van een kandidaat, voorzien van een korte motivatie en biografie ter ondersteuning.

De jury 2018 bestaat uit de volgende personen:

  • Jack Amesz (gemeente Den Haag), voorzitter
  • Hein Brakel (Pieters Bouwtechniek), namens VNconstructeurs
  • Pierre Hendrikx (BAM Advies en Engineering), namens Youcon
  • Pim Peters (IMd), Constructeur van het Jaar 2017
  • Steven Schoenmakers (Van Rossum), Talent van het Jaar 2017
  • Joost Vos (Benthem Crouwel architecten)
  • Willem van Dijk (Heijmans)

Bekendmaking en prijsuitreiking van de uitverkiezing is tijdens de jaarlijkse Constructeursdag, dit jaar op 14 juni. Er zal ook nog een stemming gehouden worden onder het publiek, waaruit publiekswinnaars worden verkozen.