Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Constructieve veiligheid en bouwtoezicht weer op de korrel

De Onderzoeksraad voor Veiligheid maakt morgen het onderzoek naar de instorting van de parkeergarage bij Vliegveld Eindhoven bekend.

« terug naar Nieuws

In het rapport worden ook uitspraken gedaan over constructieve veiligheid en bouwtoezicht in de bouwsector als geheel. Een aanhoudende reeks van incidenten in de bouw levert daarvoor de munitie. De persconferentie begint om 10:00 uur.

Gisteren werd door het tv-programma EenVandaag een onderzoek onder bowoto’s bekend gemaakt. Die vinden in grote meerderheid dat de controles tekortschieten. Ze zeggen te weinig tijd te hebben en de gevolgen van bezuinigingen te voelen. Ook zijn ze bezorgd over Wet Kwaliteitsborging Bouwen.

In het onderzoek in opdracht van EenVandaag werden 357 medewerkers van afdelingen bouw- en woningtoezicht bevraagd. Driekwart van hen noemt het gemeentelijke toezicht 'onvoldoende'. De helft zegt te weinig tijd te hebben, 60 procent meent dat bouwbedrijven zich weinig aantrekken van wet- en regelgeving en 41 procent zegt dat de kwaliteit van bouwen de afgelopen jaren slechter is geworden. Tien procent vindt dat de kwaliteit is verbeterd.