Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

ConstruSteel breidt uit naar UK

Door toenemende vraag naar automatiseringssoftware is ConstruSteel gestart met een verkooppunt binnen het Verenigd Koninkrijk.

« terug naar Nieuws

Het Nederlands softwarehuis levert software en dienstverlening voor automatisering van het staalbouwproces aan zowel grote als kleinere constructie- en staalbouwbedrijven en is mede door de toenemende digitalisering de laatste jaren sterk gegroeid. De oversteek naar de UK is volgens directeur Jos Bonte een logische.

In een persmededeling zegt hij: ’Engeland is een land van staal. Maar liefst twee derde van de utiliteitsgebouwen wordt met staalconstructies gebouwd, dus het is voor ons een logische stap om hier met een vestiging te beginnen. We zijn jaren geleden al begonnen om onze software ook actief in andere landen aan te bieden. Ondersteuning van onze buitenlandse agenten en klanten ging veelal nog via ons Nederlandse team, maar hierin brengen we nu verandering.’

Voor de expansie heeft ConstruSteel een Area Manager UK met kennis en een groot netwerk aangesteld. Het verkooppunt ging maandag van start.

ConstruSteel maakt gespecialiseerde ERP & MRP bedrijfsbeheersoftware voor constructie- en staalbouwbedrijven. Het in eigen beheer ontwikkelde systeem wordt via netwerk van resellers en business partners wereldwijd gedistribueerd.

De software oplossingen zijn vanuit de praktijk ontwikkeld en bestaan uit verschillende modules en apps die technische en financiële processen van verschillende afdelingen binnen een staalbouwbedrijf (zoals calculatie, werkvoorbereiding, planning, productie, montage en administratie) automatiseren en verbinden.