Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

De Constructeur van het Jaar 2020 is….: Arjan Habraken

Constructeur Arjan Habraken gaat voortaan door het leven als Constructeur van het Jaar 2020. Dat heeft VNconstructeurs donderdag 29 oktober jl. tijdens Building Holland Digital bekend gemaakt.

« terug naar Nieuws

Arjan Habraken is oprichter van SIDstudio, partner bij MDLX en Assistant Professor aan de faculteit Bouwkunde van de TU Eindhoven. Hij was eerder actief als hoofdconstructeur / projectmanager bij Arup Amsterdam. Vooral met zijn SID (Structural Innovative Design), opgezet in 2012, focust Arjan op het toepassen van lichte en modulaire constructies. Ook ziet hij een uitdaging in het duurzaam gebruiken van materialen. Hij werkt graag met architecten en kunstenaars, vanwege hun kijk op patronen en materiële samenwerking. Dat vraagt om een andere visie op de uitwerking van constructies, aldus Arjan. Zijn assistentschap aan de TU/e biedt hem de mogelijkheid om onderricht én onderzoek te doen naar vernieuwende constructies.

Winnaar Arjan Habraken was één van de twee kanshebbers op de prijs. Ook genomineerd was Dirk Rinze Visser, constructeur bij Buro Happold. Beiden dankten hun kandidatuur aan de bijdragen die ze leveren aan het constructeursvak en de verbreding en verdieping van de kennis van het construeren.

Jonge beloften in het constructeursvak konden een gooi doen naar de Talent van het Jaar 2020. Deze titel is voorbehouden aan constructeurs in de leeftijd tot 35 jaar die hebben aangetoond in de toekomst een belangrijke, positieve bijdrage te gaan leveren aan het vakgebied. De kwalificatie werd in de wacht gesleept door Marijn Bruurs, werkzaam als constructeur, ontwerpleider en consultant digital construction bij Witteveen+Bos. Andere gegadigde voor de titel was Ferdinand van den Brink, constructeur bij Ballast Nedam.