Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

De kunst van het construeren geboekstaafd

Gisteren, donderdag 28 juni, is bij IMd Raadgevende Ingenieurs in Rotterdam ‘De kunst van het construeren’ gepresenteerd.

« terug naar Nieuws

In het 248 pagina’s dikke boek laten de vier directeuren-eigenaren van het ingenieursbureau – Remko Wiltjer, Pim Peters, Rob Stark en Paul Korthagen – weten dat construeren veel meer is dan alleen een ambacht. De basis leert de constructeur tijdens de studie, de ‘kunst’ in de praktijk.

Aan de hand van elf pragmatische principes – bijvoorbeeld ‘werk altijd integraal’, ‘weet wat iets kost’ en ‘werk van grof naar fijn’ – biedt het viertal zicht en inzicht in de essenties van het vak van de constructeur. De principes worden uit de doeken gedaan via uiteenlopende, aansprekende bouwprojecten waarbij IMd het constructief ontwerp heeft verzorgd dan wel constructieve adviezen geleverd. Daarmee biedt de uitgave ook meteen een mooi kijkje in de keuken van het Rotterdamse ingenieursbureau.

Voor studenten bouwkunde en civiele techniek en startende constructeurs vormt het boek een pakkende, laagdrempelige introductie tot professie en praktijk van het construeren. De eenvoud in woord en beeld promoveert de ‘constructieve’ publicatie bovendien tot toegankelijk leesvoer voor representanten van andere disciplines binnen de bouw, zoals opdrachtgevers en architecten.