Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Drie kanshebbers Museumprijs 2020

Het Eye Filmmuseum in de hoofdstad, het onlangs vernieuwde Naturalis Biodiversity Center in Leiden en het Mauritshuis in de hofstad zijn genomineerd voor de Museumprijs 2020.

« terug naar Nieuws

Wie van de drie wint, volgt uit een publieksstemming. Stemmen op de favoriete kandidaat is de hele maand november mogelijk op www.museumprijs.nl

Het museum dat de meeste stemmen binnenhaalt, wint en toucheert € 100.000. Hiermee kan de winnaar een langgekoesterde wens in vervulling laten gaan. De drie genomineerden hebben al een idee van de besteding. Eye wil het bedrag steken in een reisbioscoop waarmee het filminstituut het land mee in kan trekken. Het Mauritshuis investeert in onderzoek naar De Stier van Paulus Potter. Het schilderij wordt dan in het openbaar gerestaureerd. Naturalis heeft plannen voor de bouw van een professionele studio, waarmee het museum nog aantrekkelijker hoopt te zijn voor bezoekers met passie voor natuur.

De Museumprijs staat te boek als de grootste publieksprijs voor musea in Nederland. De prijs wordt sinds 1990 elk jaar uitgereikt. Vorig jaar won het Stedelijk Museum Schiedam. Achter de prijs gaat het Prins Bernhard Cultuurfonds schuil, samen met de BankGiro Loterij. Misschien mede daarom, maken de stemmers kans op een ‘mooie geldprijs’ van € 2.500 of een e-reader.

  • www.museumprijs.nl
  • Foto’s: Eye, Amsterdam (Delugan Meissl Associated Architects, © Moeskops Staalbouw) • Naturalis, Leiden (Neutelings Riedijk Architects, © ScaglioBrakkee) • Mauritshuis, Den Haag (© Luuk Kramer).