Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Eindhoven wil 3D geprinte woning

De gemeente en TU Eindhoven hebben vanmiddag een intentieverklaring ondertekend om in die stad een 3D geprinte woning in beton te bouwen.

« terug naar Nieuws

Dat gebeurde in het Klokgebouw voorafgaand aan de conferentie 'Making of our future city', die plaatsvond als onderdeel van de Dutch Design Week. De conferentie werd speciaal gehouden op initiatief van de Eindhovense wethouder Yasin Torunoglu, die bij zijn openingsspeech blijk gaf van veel engagement om in de toekomstige stad antwoorden te vinden op actuele vraagstukken, zoals kwaliteit van wonen en werken binnen urbane gebieden, duurzaamheid en woningvoorraad voor alle inkomensgroepen.

De overeenkomst is gesloten met de vakgroep van hoogleraar Theo Salet waar inmiddels stappen zijn gezet die een daadwerkelijk 3D geprint prototype in beton mogelijk moeten maken.

Tijdens de conferentie werd door de voorzitter van de Dutch Design Week gesteld dat ‘de bouw nog geen ‘Apple-revolutie’ heeft doorgemaakt maar snel moet aanhaken, wil het niet worden ingehaald door whole sale suppliers als het Chinese alibaba.com en andere spelers’.