Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Elf Nederlandse universiteiten in internationale top

Times Higher Education Magazine heeft haar jaarlijkse top 200 van beste universiteiten ter wereld gepubliceerd. Nederland is vertegenwoordigd met elf universiteiten.

« terug naar Nieuws

Ten opzichte van vorig jaar levert ons land één notering in. Universiteit Twente, in 2018 nog 184ste, is nu van de lijst verdwenen. Het hoogst geplaatst is Wageningen University & Research, als 59ste, op de voet gevolgd door de Universiteit van Amsterdam met een 62ste plek. Daarna volgen TU Delft, Universiteit Leiden en Erasmus Universiteit Rotterdam. In totaal zeven Nederlandse instellingen halen de bovenste 100 van de top 200.

Bij het opstellen van ranglijst heeft het magazine gekeken naar onder meer onderzoek, kwaliteit van onderwijs en internationale activiteiten van de universiteiten. Nederland doet ’t al jaren internationaal gezien goed, maar recente ontwikkelingen zijn wel zorgwekkend, vindt Phil Baty van het blad. ‘De laatste tijd zijn Nederlandse instellingen onder enorme internationale druk komen te staan. Ze moeten harder dan ooit werken om hun uitstekende reputatie vast te houden’.

Buitenlandse tegenstrevers verbeteren volgens Baty juist hun internationale betrekkingen. ‘Daarbij maken ze werk van het geven van uitstekend onderwijs, om zo ’s werelds beste en slimste studenten aan te trekken’.

Lijstaanvoerder is University of Oxford (Verenigd Koninkrijk). Het California Institute of Technology (VS) en de University of Cambridge (VK) bezetten de andere podiumplaatsen.

  • Bron: ANP.