Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Europese joint venture Tata Steel en thyssenkrupp bezegeld

Tata Steel en thyssenkrupp AG gaan hun Europese staalactiviteiten samenvoegen in een nieuwe onderneming: Thyssenkrupp Tata Steel bv. Eind vorige week hebben beide ondernemingen daartoe een overeenkomst ondertekend.

« terug naar Nieuws

De overeenkomst volgt op een memorandum van overeenstemming uit september 2017. De transactie is in verschillende rechtsgebieden, waaronder de Europese Unie, aan goedkeuring onderworpen.

De nieuwe staalonderneming gaat verder bouwen op de fundamenten van de twee bedrijven, beide met een lange historie in de industrie. Natarajan Chandrasekaran, voorzitter van Tata Steel: ‘De samenwerking zal een sterk en structureel concurrerend pan-Europees staalbedrijf tot stand brengen. Dit is een belangrijke mijlpaal voor Tata Steel en we gaan ons volledig inzetten voor deze samenwerking. Wij zijn ervan overtuigd dat dit bedrijf waarde zal creëren voor alle partijen'. Dr. Heinrich Hiesinger, CEO van thyssenkrupp AG: ‘We zullen een zeer competitieve Europese staalspeler creëren, banen veiligstellen en bijdragen aan het behoud van waardeketens in Europese kernindustrieën.'

Tot aan de samenvoeging blijven thyssenkrupp Steel Europe en Tata Steel Europe als afzonderlijke ondernemingen actief. Na afsluiting van de transactie gaan ze samen in één entiteit.

  • bron: Tata Steel.
  • foto: terrein Tata Steel, IJmuiden (© Amports).